15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Депутати виконали прохання Зеленського і не підтримали законопроект Богдана

Народні депутати України виконали прохання президента Володимира Зеленського і не стали підтримувати законопроект, написаний головою Адміністрації президента України Андрієм Богданом.

Під час інавгурації Володимир Зеленський звернувся до депутатів з прохання підтримати законопроект про зміну виборчої системи та запровадження відкритих списків.

“Шановні депутати! Ви призначили інавгурацію у понеділок, у робочий день.
Я бачу в цьому один плюс – це значить, ви готові працювати. А тому прошу вас ухвалити: закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний Виборчий кодекс і зробити відкриті списки”, – повідомляє сайт Адміністрації президента.

Проте в законопроекті, який надійшов з Адміністрації президента, передбачається скасування мажоритарної системи, зниження прохідного бар’єра до 3% та вибори у парламент за закритими списками.

Депутати, які уважно слухали чинного президента України Володимира Зеленського під час його промови в день інавгурації, не стали голосувати за запропонований головою АП Андрієм Богданом законопроект та почали вимагати вибори за відкритими списками.

ІНФОРМАТОР пропонує подивитися, які фракції підтримали “закриті списки” Зеленського.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>