11.5 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Депутати від БПП штурмують Одеський медичний університет

Народні депутати від “Блоку Порошенка” Давид Макар’ян та Максим Курячий намагаються взяти штурмом будівлю Одеського Національного медичного університету.

Як повідомили редакції співробітники університету, наразі депутати намагаються виламати двері навчального закладу.

Депутати від БПП мають на меті назначити ректором ВНЗ свого ставленика Владлену Дубініну і змістити з посади діючого в.о. ректора Юрія Сухіна.

За даними ряду ЗМІ, рейдерською атакою на Одеський національний медичний університет, спроби якої тривають з літа 2018 року, займається народний депутат від Блоку Петра Порошенка Давид Макар’ян.

Макар’ян діє в інтересах Владлени Дубініної – колишнього проректора ОНМедУ і заступника міністра охорони здоров’я в уряді Миколи Азарова. Так, з подачі депутатських звернень Макар’яна почалися систематичні перевірки діяльності колишнього ректора Валерія Запорожана і самого університету. Нагадаємо, в результаті перевірки Міністерство охорони здоров’я розірвало контракт з Запорожаном і спробувало призначити в.о. ректора Дубініну. Але через широкий резонанс призначити Дубініну Макар’яну не вдалося. Наразі обов’язки ректора виконує Юрій Сухін.

В Одесі з ранку невідомі блокують доступ до вузу, намагаються зайти в будівлю і захопити ректорат. Серед нападників помітили Владлену Дубініну. Нагадаємо, у вересні Уляна Супрун спробувала призначити її в.о. ректора, однак суд скасував відповідний указ.

Конфлікт Уляни Супрун з Одеським ВНЗ триває з літа 2018 року. Після кількох невдалих спроб змінити ректора міністерство ініціювало реорганізацію ОНМедУ шляхом злиття з Кримським державним медичним університетом. Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію відповідного розпорядження Кабміну. Кадрові перестановки міністерства супроводжувалися рейдерськими атаками. В ході однієї з них невідомі викрали печатку вишу і особисті речі з кабінету ректора.

У січні МОЗ без розгляду повернув кошторис вузу на 2019 рік. Через зростаючі борги за комунальні послуги навчальні та лікувальні корпуси, а також гуртожитки можуть знеструмити. Одеський національний медичний університет заснований в 1900 році. У вузі навчаються більше 11 тисяч студентів з 53 країн світу. Колектив перевищує 3 тисячі людей.

Нагадаємо, студенти одеського медичного університету зібралися сьогодні, 20 лютого, біля посольства США у Києві через дії в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, яка блокує виплати студентських стипендій і зарплат працівникам ВНЗ.

Фото – Единая Одесса

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>