15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Депутат ОТГ із зарплатою у дев’ять тисяч придбав два екскаватори за 1,1 мільйони

Депутат Давидівської ОТГ Львівської області, директор КП “Давидівське” Мар’ян Камінський придбав два екскаватори Caterpillar.

Про це стало відомо зі суттєвих змін у декларації депутата.

22 березня Камінський придбав, а 28 задекларував 2 колісних екскаватори Caterpillar М318 2001 року випуску вартістю 557 тисяч 791 гривня кожен. Продавець техніки – юридична особа, зареєстрована за кордоном.

У декларації депутата за 2018 рік зазначено три будинки та вісім земельних ділянок у Львівській області. І техніки у Камінського чимало: три легкові і три вантажні авто, мотоцикл і причіп-самоскид. Очевидно, що Камінський, як директор КП “Давидівське”, здає в оренду держпідприємству своє майно. В описі основного виду діяльності КП зазначено: “надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна”, також КП, зокрема, займається добуванням піску.

Виходить, що директор КП “Давидівське” Камінський має на меті здавати в оренду власну техніку тому ж КП, адже для особистого користування два екскаватори не купляють. І тут має місце конфлікт інтересів, адже директор держпідприємства надаватиме перевагу підрядам на техніку, власником якої він є. Втім, це вже питання для відповідних органів.

Наостанок, хотілося би зазначити, що у тій самій декларації за 2018 рік Камінський вказав лише один вид доходів – заробітну плату отриману за основним місцем роботи у розмірі 111 тисяч 138 гривень. Тож незрозуміло, як із зарплатою у дев’ять тисяч гривень Камінський може дозволити собі придбати техніку на більш ніж мільйон гривень.

Нагадаємо, Головний державний ревізор-інспектор ГУ ДФС в Одеській області Анастасія Порохова отримала у подарунок від власного батька 850 тисяч гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>