2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Денисенко Андрій Сергійович

Денисенко Андрій Сергійович – український громадський діяч, народний депутат України VIII скликання.

2ee7d7c76718d6ffd477da208117d9da

Фото: ednist.

Біографія

Народився 1 січня 1973 року, – повідомляє Вікіпедія.

Закінчив Дніпропетровський національний університет, історичний факультет.

Очолював міську організацію партії «Реформи і порядок», куди увійшов після чергового розколу в Народному русі.

На початку 2006 року Андрій Денисенко пересварився з однопартійцями і створив свою, так звану, «групу Денисенко».

Ось, що пише про цей скандал сайт Спецкор: «31 січня 2006 року керівник міської організації ПРП Андрій Денисенко на прес-конференції повідомив деталі скандалу, пов’язаного з появою грошей Березовського в Дніпропетровську і отриманням Олександром Жиром [неформальним лідером міської ПРП – ІА« Новий міст »] великої суми в доларах від голови облради Миколи Швеця. Каже голова Дніпропетровської міської організації ПРП Андрій Денисенко: – … Тривалий час ми підтримували Олександра Жира, адже ця людина була прапором, символом боротьби з кучмізмом. Багато чого ми прощали Олександру Олександровичу, зокрема те, що він не дбав про місцевої організації, був постійно відсутнім в області. Сьогодні ми зіткнулися з тим, що Жир знищує нашу місцеву організацію на догоду клану Миколи Швеця ».

У січні 2006 року Андрій Денисенко був виключений з ПРП. У листопаді 2006 року він разом з кількома іншими громадськими створив громадську організацію ГРАД – Громадянський актив Дніпропетровська. Скільки б експерти та журналісти не намагалися з’ясувати, ким спонсорується ГРАД, всі спроби були марні. Мабуть, саму детальну характеристику організації дав відомий дніпропетровський журналіст Вадим Климентьєв на своєму сайті «Акцент».

 Громадська діяльність

Обіймав керівні посади у дніпропетровській обласній організації КУН.

Після розколу у «Народному Русі» очолив міську організацію партії «Реформи і Порядок».

У листопаді 2006 року разом з іншими активістами створив громадську організацію ГРАД — «Громадянський Актив Дніпропетровська», завданням якої — об’єднання городян навколо ідеї перетворення життя «тут і зараз». Гаслом організації стало «Дніпропетровськ — серце України».

Активно відстоював ліквідацію в місті символів і назв тоталітарного режиму, створення парку скульптури для пам’ятників радянської доби, а також ініціював початок загальноміського громадського обговорення про майбутню назву міста. Надсилав разом з організацією відкритого листа Президентові, вказуючи на його антидемократичну політику.

Балотувався на посаду міського голови Дніпропетровська у 2010 році, посів місце у першій десятці.

У січні 2011 року став членом ВО «Свобода», очолив її міський осередок, балотувався до Верховної Ради.

На початку 2013 року Андрій Денисенко долучився до кампанії захисту Дмитра Реви, обвинуваченого у пособництві«дніпропетровським терористам». 8 жовтня 2013 року у двері громадського активіста кинули коктейль Молотова.

11 березня 2014 року Прокуратура відмовилася від звинувачення у здійсненні терактів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі Лева Просвірніна і Дмитра Реви.

Активний учасник «Революції Гідності». З лютого 2014 був очільником обласного осередку «Правого Сектору».

Політичні амбіції

У січні 2011 року Андрій Денисенко став членом Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Його вступ у «Свободу», швидше за все, дасть додатковий поштовх для розвитку цієї політичної сили на Дніпропетровщини – серед місцевих «тягнибоківців» немає людей, що мають такий багатий досвід політичної діяльності, як Денисенко, і рівних йому по організаторським здібностям.

Однак вступ самого Андрія Сергійовича в націоналістичну партію досить сильно обмежує кількість його потенційних симпатиків в східноукраїнському Дніпропетровську. (Інформатор, 16 січня 2011 року) в цьому була велика особиста заслуга Володимира Шуби. У Шуби був один плюс – він вмів утримати баланс особистих інтересів і службових обов’язків по захисту інтересів держави і прав громадян. І ще – Шуба ні ручним прокурором окремо взятої олігархічної групи », – каже Денисенко (Дніпроград, 27 жовтня 2008 року).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>