9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Денісова вимагає від Москалькової надати медичну допомогу українським політв’язням і полоненим морякам

Український омбудсмен Людмила Денісова під час візиту до Греції зустрілася з уповноваженою з прав людини в Росії Тетяною Москальковою.

«Ми домовлялися про зустріч у Греції, але російською стороною так і не було погоджено час. Тому я вимушена була зупинити російського омбудсмена просто в коридорі будівлі парламенту Грецької республіки», — написала Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Під час розмови сторони обговорили питання щодо медичної допомоги пораненим військовополоненим морякам та призначеного їм РФ обстеження.

«Я наголосила, що обстеження — це не лікування. Василь Сорока, Андрій Ейдер та Андрій Артеменко потребують негайної госпіталізації та кваліфікованої допомоги лікарів, а не поверхневих оглядів… Зауважила також про погіршення стану здоров’я Павла Гриба та Едема Бекірова. Їх досі не забезпечено повноцінним лікуванням, незважаючи на наявність медичних висновків про надкритичний стан здоров’я», — заявила Денісова.

Український омбудсмен спробувала знову уточнити позицію колеги стосовно обміну ув’язненими: Москалькова повідомила, що «в неї немає для цього мандату».

«Водночас, я нагадала їй, що представником РФ в Трьохсторонній контактній групі Борисом Гризловим на останньому засіданні ТКГ зазначено, що саме Москалькова має займатися цим питанням. Блокування процесу обміну та ненадання відповіді з цього питання Україні засвідчує, що російській стороні не цікава доля своїх громадян», — наголосила Денісова.

Омбудсмен впевнена, що Росія не має бажання дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина.

Нагадаємо, 18 лютого засідання суду у справі Павла Гриба не відбулося. Батько українського політв’язня стверджував про умисний зрив.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>