15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

«День тиші»: В Україні завершилася передвиборна агітація

В Україні опівночі 30 березня завершилася агітаційна кампанія перед призначеними на 31 березня виборами президента України.

Центральна виборча комісія 29 березня звернулася до кандидатів на посаду президента, нагадавши, що з 00:00 30 березня забороняються будь-які агітаційні заходи і розміщення рекламних матеріалів.

«Не допускайте порушень і дійте в межах чинного законодавства. Кожен з вас повинен відчувати свою відповідальність перед виборцями, які йому довіряють. Які б різні ви не були, але ведення виборчої кампанії має проходити законно. Це перший показник чесної політики і надійного майбутнього країни. І якщо ви хочете порядку в країні, почніть з порядку у своїх виборчих кампаніях», – наполягають у ЦВК.

Також у ЦВК наголосили, що є «організацією, яка найбільше зацікавлена в проведенні справедливих виборів».

«Робота комісії організована за високими європейськими стандартами, і ми маємо намір зберегти та примножити цю тенденцію. Жодного втручання в роботу Центральної виборчої комісії не буде. Недопустимим має стати і тиск на членів окружних та дільничних виборчих комісій. Вони всі повинні чесно виконати свою роботу. Ми всі прагнемо в ході законного і прозорого виборчого процесу справедливих виборів, вільного та обдуманого голосування і чесних результатів», – ідеться в повідомленні ЦВК.

Перший тур президентських виборів в Україні відбудеться 31 березня. Згідно із законом, дню голосування передує так званий «день тиші».

Нагадаємо, телеканал «1+1» 30 березня – в «день тиші» перед виборами – транслюватиме низку проектів студії «Квартал 95» кандидата в президенти Володимира Зеленського. Група «1+1 медіа» наголосила, що програмна сітка каналу «не адаптується під промоцію жодних політичних сил».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>