11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Чиновника Харківської міськради затримали за роботу на ФСБ

Департамент контррозвідки СБУ затримав чиновника Харківської міської ради, котрий працював на Федеральну службу безпеки Росії.

Про це повідомив представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк у Facebook.

“Встановлено, що українського посадовця завербував 2016 року на території Російської Федерації кадровий співробітник ФСБ РФ Олександр Ушаков, 1975 р. н.”, — розповів Настюк.

Офіцер ФСБ РФ фігурує як помічник міністра освіти Нижньогородської області Росії. Ця посада дозволяла йому брати участь у різних освітніх і наукових заходах, а також налагоджувати стосунки з представниками місцевої влади в Україні.

Харківський чиновник, використовуючи своє службове становище, а також доступ до різних масивів інформації “збирав і передавав для російських спецслужб інформацію про молодіжні організації і рухи, їхніх лідерів, діяльність релігійних громад, про національно-патріотичні об’єднання громадян та їхні проекти і керівників, про співробітників Харківської міськради тощо”.

Громадянин України був доволі цінним джерелом інформації для російських спецслужб, про що свідчить, зокрема те, що Ушаков зустрічався з ним на території третіх країн: у містах Прага (Чехія), Салоніки (Греція), Мінськ (Білорусь) та неодноразово на території РФ у м. Бєлгород.

Настюк також застеріг громадян України, котрі відвідують Росію, усвідомити всі вербувальні ризики.

“Спецслужби РФ використовують усі можливі форми, метод і способи, щоб завербувати наших громадян, у тому числі відвертий шантаж і провокації”, — підсумував представник СБУ.

Наразі заступнику директора одного з департаментів Харківської міськради оголосили підозру у державній зраді й обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

https://www.facebook.com/policecontrolukraine/videos/619549211826404/

Як повідомлялося, у Харкові розпочався суд над батьком та сином, які розчленували та з’їли свого товариша по чарці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>