14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Чеська компанія хоче запустити поїзд до України

Приватна чеська залізнична компанія RegioJet має інтерес до налагодження залізничного сполучення з Україною, запустивши потяг до Мукачевого.

Про це повідомляє ЦТС із посиланням на начальника Департаменту пасажирських перевезень далекого прямування “Укрзалізниці” Олександра Красноштана.

На запитання, чи готова “Укрзалізниця” пускати на свою інфраструктуру приватних перевізників, Красноштан відповів ствердно та додав, що надходили відповідні звернення від закордонних залізничних компаній, одна з яких — RegioJet.

“У нас вже була зустріч із одним із перевізників — RegioJet, у них є велика зацікавленість їздити до Мукачевого”, — повідомив Красноштан.

Також начальник Департаменту пасажирських перевезень далекого прямування “Укрзалізниці” нагадав, що наступного тижня відбудеться пробний рейс за маршрутом Мукачеве-Кошице:

“Другого квітня буде тестова поїздка цього потяга. Ми ще раз відпрацюємо всі технічні деталі зі словацькою стороною і почнемо здійснювати цей рейс із 9 червня”.

Зазначається, що на маршруті мукачево-Кошице працюватиме словацький рухомий склад.

Компанія займається також і автобусними пасажирським перевезеннями. Зокрема, з 15 квітня минулого року компанія почала здійснювати рейси до Праги з Ужгорода та Мукачева за комбінованою схемою — автобусом із пересадкою на потяг.

Зазначається, що автобус привозить людей із України до Кошице, а вже з території Словаччини поїздом RegioJet можна доїхати до Праги.

Раніше ми писали, що “Укрзалізниця” хоче скоротити кількість провідників у поїздах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>