14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Черговий скандал на Одеській митниці: традиції Мартинова продовжив Тупальський

Тупальський та його підлеглі вигадали новий привід для затягування строків оформлення експорту.

Скандально відомий митник Сергій Тупальський, який з грудня місяця виконує обов’язки начальника Одеської митниці, на своїй сторінці в ФБ звинуватив журналістів АСПІ в поширенні замовних матеріалів, та навіть пригрозив відкликанням свідоцтва про державну реєстрацію інформаційного агентства та кримінальною відповідальністю. Тому не піддаючись тиску ми продовжуємо спостерігати за діяльністю Сергія Тупальського та його підлеглих і доводити до суспільства лише факти та достовірну інформацію.

Як стало відомо журналістам, на Одеській митниці продовжують працювати патентні схеми. Оформлення вантажів з швидкопсуючим товаром призупиняють на невизначений термін під приводом порушень прав виключно власників патенту на упаковку – Грицая Антона та Чорнія Івана. При цьому митників зовсім не обходить факт наявності дозволу на використання упаковки від іншого патентовласника на корисну модель.

Саме так сталось з вантажем компанії “ФАЙНПРОД”, що займається експортом волоських горіхів. Їх вантаж понад 9 діб утримували на митниці під приводом проведення експертизи (хоча згідно закону цим повинні займатись власне патентовласники, а митниця не повинна брати участь в комерційних розбірках).

А тепер увага, ноу-хау від Сергія Тупальського:

Діючи в інтересах третіх осіб, а саме патеновласників Грицая та Чорнія та їх підконтрольних структур (ТОВ «Шах-Мурат» та ПП «МЕРВІНС») підлеглі Сергія Тупальського на Одеській митниці за бюджетні кошти платників податків України, ігноруючи будь-які норми законів Україні, наймають експерта, якому ставлять завдання знайти ознаки або еквіваленті їм, порушення прав на корисну модель зареєстровану на Грицая та Чорнія.

При цьому митників зовсім не обходить факт наявності дозволу від іншого правовласника, який надав дозвіл на використання експортером тари для зберігання та транспортування волоських горіхів.

При складанні висновку експерту була поставлена задача знайти лише схожі та тотожні ознаки з потрібним для митників патентом. Отже, експерт їх і знайшов, надавши в своєму висновку бажані для митників відповіді, без проведення всебічного повного аналізу ознак використаної корисної моделі з іншими запатентованими в Україні.

тому що таке завдання йому не ставили.

Про те що висновок складався в інтересах третіх осіб і одеських митників підтвердив і сам експерт відповівши на запит адвоката компанії-експортера обвинувачуваної в порушенні прав інтелектуальної власності.

В відповіді на адвокатський запит експерт зазначив, що питання на порівняння корисних моделей за патентами, які використав експортер та патента Чорнія порівняльний аналіз не проводився і на вирішення експертизи такого питання не ставилось.

Ще один доказ причетності одеських митників до схеми є ігнорування заяв такого ж самого власника патенту, який внесений в митний реєстр так само, як Чорній та Грицай. В своїй заяві власник патенту вказує, що компанії підконтрольні Чорнію та Грицаю порушують його права, та просить Одеську митницю згідно статті 399 Митного Кодексу, під його відповідальність на 10 днів призупинити митне оформлення ТОВ «Шах-Мурат» та ПП «МЕРВІНС». Але реакція Одеської митниці зрозуміла. І ніхто жодних експертиз (ні за бюджетні кошти, ні за кошти власника патенту) не збирається.

Також раніше ми писали, що в.о. начальника Одеської митниці Сергій Тупальський погрожує журналістам.

Окрім цього, на Одещині була зафіксована нова схема поборів від керівництва Одеської митниці Передерія і Артеменка.

Також нагадаємо, що нещодавно експерт заявив, що в Україні мертва митниця.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>