11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Частина команди медіа Delo.ua звільняється через зміну власника

Одинадцять співробітників медіа Delo.ua заявили про своє звільнення через розбіжності у поглядах із новими власниками. Власники, зі свого боку, назвали причиною звільнення небажання журналістів працювати з новими форматами.

Працівники Delo.ua надали «Детектор медіа» колективну заяву, у якій вказали, що редакція та власники мають різні погляди на стратегію розвитку ЗМІ, — передає Громадське.

«У вересні 2018 року редакцією Delo.ua була розроблена стратегія розвитку медіа як ділового порталу з фокусом на малий та середній бізнес…На жаль, редакція та власники мають різні погляди на те, як заявлена стратегія має розвиватися», — йдеться у заяві.

З видання йде головна редакторка, її заступник, редактор стрічки новин, п’ять журналістів, data-аналітик, редактор проекту «Топ-100» та керівник проектів. Вони закінчать працювати 22 лютого.

Нові власники Delo.ua заявили, що журналісти йдуть через небажання змінюватися та працювати з новими форматами.

«Ми запропонували журналістам розширити спектр тем публікацій, звертати більше уваги на аналіз економічних показників, більш оперативно працювати з новинними приводами, які виникають протягом дня. На це ми отримали звинувачення в спробі втручання в редакційну політику», — зазначив новий власник бізнес/медіа бюро «ekonomika+», до якого входить видання delo.ua, Костянтин Паршин.

У заяві також йдеться, що новий менеджмент видання запропонував журналістам презентувати свою стратегію розвитку ділового порталу, але вони відмовилися.

На сайті Delo.ua, зокрема, опублікована й заява колишньої CEO ekonomika+ Ірини Рубіс. На думку Рубіс, така реакція частини команди на нових власників — цілком очікувана.

«Коли я очолила ekonomika + у 2011 році, відтік і ротація персоналу за рік склала 70%. Тому те, що частина команди не готова перебудовуватися з однієї стратегії розвитку бізнесу на іншу, з одного стилю менеджменту на інший — не подив», — вказала Рубіс.

До бізнес/медіа бюро ekonomika+, окрім видання delo.ua, входять також mmr.ua, womo.ua. Усі ресурси пишуть про бізнес.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року з «Нового времени» звільнилися журналісти бізнес-блоку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>