14.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Битва за трибуну. Як команда Ляшка змусила владу переглянути «космічні» тарифи

Ранок 7 лютого у парламенті розпочався із заблокованої трибуни. Причини з’ясував ІНФОРМАТОР.

Сьогодні засідання Верховної Ради розпочалося з блокування парламентської трибуни. Спочатку місце для виступів народних депутатів з вимогою оголосити перерву заблокували представники Радикальної партії і ВО «Батьківщина». Після того як спікер Андрій Парубій оголосив 30-ти хвилинну перерву у засіданні Ради, трибуну зайняли депутати БПП. Поруч з ними залишилися стояти депутати РПЛ.

Одна трибуна на дві фракції

У Радикальній партії та БПП пояснили логіку своїх дій.

За словами віце-спікера парламенту Ірини Геращенко, опозиціонери заблокували трибуну ВРУ, щоб «створити пропагандистську картинку для РашаТБ» та зірвати голосування за зміни до Конституції про стратегічний курс України до НАТО і ЄС.

https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko/posts/2086274608127008

Натомість, в депутатів Радикальної партії зовсім інша аргументація.

За словами народного депутата Валерії Заружко, депутати РПЛ блокують трибуну, щоб добитися скасування урядової постанови про підвищення ціни на газ, тоді як «бппшники» перешкоджають їм, бо не зацікавленні у встановленні для українців справедливих тарифів на житлово-комунальні послуги.

https://www.facebook.com/valeria.aksenova.7/posts/2833495893389970

Аналогічні пояснення у соцмережі навів однопартієць Заружко Ігор Мосійчук.

«БПП заблокувало парламентську трибуну, щоб не дати народному президенту Олегу Ляшку скасувати урядову постанову про підвищення ціни на газ!» – наголосив він.

https://www.facebook.com/igor.mosijcuk/posts/2098556560221100

У свою чергу кандидат у президенти, лідер РПЛ Олег Ляшко звинуватив Геращенко у брехні. Політик заявив, що Радикальна партія ні в якому разі не проти голосування за ЄС і НАТО.

Ляшко зазначив, що завдяки блокуванню трибуни його команді вдалося добитися створення в Раді робочої групи, яка ініціює перевірку щодо обґрунтованності тарифів на ЖКП.

https://www.facebook.com/O.Liashko/posts/2023928181009102

«Наша команда з вівторка блокувала трибуну Ради з вимогою прийняти постанову про зниження тарифів. Зараз нам вдалося добитися, щоб Рада нарешті розглянула це питання на найближчому засіданні. Всі фракції підтримали нашу вимогу про перевірку справедливості нарахування тарифів і обґрунтованості їх підняття. Це ще не перемога, але маленький крок до неї. Ми не дамо владі грабувати українців!» – заявив лідер РПЛ.

Наразі народні депутати повернулися з перерви і приступили до роботи. У ці хвилини в парламенті розглядається президентський законопроект «Про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Нагадаємо, раніше Олег Ляшко назвав три підстави для звільнення Уляни Супрун.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>