8.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

British Airways загрожує штраф у 183 мільйонів фунтів за поцуплені дані клієнтів

Управління з питань інформації Великої Британії (ICO) вирішило оштрафувати авіакомпанію British Airways на 183 млн фунтів стерлінгів ($229,3 млн) за витік даних клієнтів минулого року.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на агентство Reuters.

У вересні минулого року авіакомпанія виявила, що дані кредитних карток сотень тисяч її клієнтів були вкрадені під час хакерської атаки на її веб-сайт і додаток.

Власник IAG British Airways заявив у понеділок, що ICO пропонує ввести штраф, який дорівнює 1,5% світового обороту компанії за 2017 рік.

“Ми здивовані та розчаровані цим початковим висновком ICO. British Airways швидко відгукнулася на злочинний акт щодо крадіжки даних клієнтів. Ми не знайшли жодних доказів шахрайства / шахрайської діяльності на рахунках, пов’язаних з крадіжкою”, – заявив Алекс Крус, голова та виконавчий директор British Airways.

Раніше British Airways повідомляла, що атака зачепила близько 380 тисяч транзакцій, проте серед викрадених даних не було інформації про поїздки чи паспорти. Хакери отримали доступ до імен, адрес електронної пошти, інформації про кредитні картки.

У British Airways є 28 днів, щоб подати апеляцію.

Раніше повідомлялося, що Deutsche Bank може скоротити до 20 тисяч співробітників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>