15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Борислав Береза захищає вбивства тварин заради хутра

Вчора в ефірі телеканалу “Прямий” народний депутат Борислав Береза ввів в оману глядачів ток-шоу “Прямий ефір” та висунув несправедливі звинувачення у бік кампанії «ХутроOFF» і всіх, хто підтримує цю гуманістичну ініціативу.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці кампанії.

Повідомляється, що за дві хвилини виступу депутат надав цілу низку неправдивої інформації.

«ХутроOFF» проаналізувала виступ Берези і спростувала ряд його тверджень:

«1) Б. Береза КАЖЕ: “В Україні всього чотири структури, які виробляють хутро”. НАСПРАВДІ в Україні працює 37 підприємств з виробництва хутра.

2) Б. Береза КАЖЕ: “Декому не подобається, що в Україні є така потужна галузь”. НАСПРАВДІ хутрове виробництво упродовж трьох років демонструє збитковість.

3) Б. Береза КАЖЕ: “В Україні планують відкрити нову, п’яту ферму на 600 тисяч шкурок”. НАСПРАВДІ відомо про плани відкриття щонайменше 11-ти хутрових ферм в різних регіонах України загальним обсягом близько 3 мільйонів тварин.

4) Б. Береза КАЖЕ: Законопроект підготував один депутат, щоб вимагати гроші у данського бізнесмена. НАСПРАВДІ: Законопроект став відповіддю на однойменну петицію на сайті ВР, яка набрала рекордну кількість голосів, робоча група складалась з зоозахисників та народних депутатів. Співавторами виступили 35 нардепів.

5) Б. Береза КАЖЕ: “Десятки мільйонів доларів поступають прямо в бюджет”. НАСПРАВДІ за даними Кабінету Міністрів хуртовики за останні три роки заплатили в державний бюджет нуль гривень нуль копійок – галузь демонструє збитковість.

6) Б. Береза КАЖЕ, що проблема з фермами надумана, дослівно “Депутат повівся на фейк”. НАСПРАВДІ через проблеми, які спричиняють хутрові виробництва місцевим мешканцям та довкіллю, заборону на цей бізнес прийнято 14-ма країнами Європи. Невже, Б. Береза вважає, що парламенти 14 європейських країн також повелись на фейк і проблеми не існує?».

https://www.facebook.com/hutrooff/posts/832128167143060

Кампанія «ХутроOFF» порадила Березі запитати, чи є проблема з хутровими фермами не у хутровиків, а у мешканців села Ковалин, у яких в питній воді МОЗом виявлено бактерії з фекалій норок, або громади с. Сінгурів Житомирської області, де з відкриттям хутрової фабрики підвищилися алергічні реакції та хвороби шляхів дихання у дітей.

Нагадаємо, Борислав Береза вважає, що йому немає за що вибачатися перед ведучою пропагандистських програм на російському телебаченні Ольгою Скабєєвою.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>