14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Боротьба з незаконними діями Зеленського приносить партії Ляшка електоральні бали, – експерт

Опонування сумнівним з точки зору законності рішенням Володимира Зеленського приносять Олегу Ляшку і його партії електоральні бали.

Про це виданню ІНФОРМАТОР сказав політичний експерт Мар’ян Ощановський, коментуючи результати опитування Інституту соціологічних досліджень «Основа».

Як відомо, 29 травня  Інститут «Основа» оприлюднив нові партійні рейтинги. Результати дослідження показали, що якби позачергові парламентські вибори проходили у найближчу неділю, 5%-й бар’єр подолали б шість партій – «Слуга народу» (37,6% серед тих, хто визначився), «Опозиційна платформа» (11,2%), БПП «Солідарність» (9,8%), ВО «Батьківщина» (8,4%), «Голос» Святослава Вакарчука (6,1%) і Радикальна партія Олега Ляшка (5,6%).

Також впритул до прохідного бар’єра наблизилася партія «Сила і честь» Ігоря Смешка, за яку готові голосувати 4,9% виборців.

Інші політичні сили – «Опозиційний блок», партія В. Гройсмана, «Громадянська позиція» і «Свобода» – набирають в межах від 1% до 4%.

Високі показники «Слуги народу» і «Голосу» політичний експерт пояснив небажанням виборців голосувати за «старі» партії, які вже були в Верховній Раді.

«Природно, що у людей є завищенні очікування від нових партій та політиків, і куди нижчі очікування від політсил, які вже мали можливість проявити себе в органах влади. Цим і пояснюються відносно високі рейтинги «Слуги народу» і «Голосу», та деяке просідання рівня підтримки «старих» партій», – сказав він.

«Якщо говорити про «старі» партії, то тут ситуація наступна. Одні партії асоціюються з колишньою владою і особисто Петром Порошенком, який на посту президента не виправдав сподівань виборців, тому втрачають рейтинги. Підтримка інших партій падає через бездіяльність – вони не артикулюють свого ставлення до нової влади, не працюють над помилками, не займаються ребрендингом», – зазначив Ощановський.

При цьому експерт відмітив зміцнення позицій в партійному рейтингу Радикальної партії Олега Ляшка, яка за результатами соцдослідження опинилася на шостому місці.

На його думку, партія Ляшка набирає електоральні бали завдяки продуманому і обґрунтованому протистоянню незаконним рішенням президента Володимира Зеленського.

«Ляшко вимагає, щоб робота Банкової була прозорою і кожен бажаючий міг бачити, як проходять наради в Адміністрації президента. Він наполягав і продовжує наполягати, аби вибори до парламенту проходили за відкритими списками. Лідер РПЛ засудив і вимагає від Зеленського скасувати призначення головою АП Богдана, яке відбулося з порушенням закону про люстрацію. Також він чи не єдиний з політиків, хто розкритикував призначення на високі посади в АП колишніх бізнес-партнерів Зеленського. Такими призначеннями новий президент повторює помилки Порошенка, який свого часу партнера по бізнесу Олега Гладковського призначив заступником секретаря РНБО і «смотрящим» за «Укроборонпромом», а Ігоря Кононенка посадив на державні фінансові «потоки». Загалом, як бачимо, суспільство позитивно сприймає боротьбу Ляшка з беззаконням нової влади», – сказав експерт.

Читайте також матеріал, як лідер Радикальної партії Олег Ляшко протистояв і продовжує протистояти узурпаторським планам президентів.

42 КОМЕНТАРІ

  1. Важливо!! Потрібне максимальне поширення!! Робіть репости!!

    Це питання дуже важливе для нашої країни. У українців запитали чи потрібно прийняти закон про імпічмент. Відповіді дивіться в цьому відео.

    Показані всі відповіді без виключення та нічого не вирізано. Це не вибіркові відповіді людей в нарізці. Така справжня думка громадян Україні щодо цього питання.

    https://youtu.be/FJ8LAeccII4

    Діліться цим відео зі своїми друзями та знайомими, пишіть свої коментарі про побачене, підписуйтесь на канал та тисніть на дзвіночок.
    #Protsenko #ІванПроценко #ДумайтеСамостійно

  2. Ляшко ты как цеповая собака гавкаеш ,надоел уйди куда нибудь с глаз .видеть и слышать тебя никто не хочет .сделай хоть одно доброе дело для народа ИСЧЕЗНИ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>