10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Богослужіння УГКЦ у Святій Софії 7 квітня не відбудеться

Українська греко-католицька церква (УГКЦ) не проводитиме 7 квітня богослужіння в Софійському соборі, але загалом не відмовляється від ідеї проводити служби в храмі.

Як повідомили в УГКЦ, 7 березня відбулася зустріч предстоятеля церкви Святослава з главою ПЦУ Епіфанієм. Обом очільникам церков під час зустрічі повідомили, що у Святій Софії з 18 березня проводитимуть реставраційні роботи.

«У зв’язку з цим ми змушені констатувати, що богослужіння нашої Церкви 7 квітня 2019 року у соборі Святої Софії у Києві не відбудеться. Блаженніший Святослав, пояснюючи прагнення наших вірних молитися у Софійському соборі, наголосив, що цей храм є спільним домом усіх дітей Церкви Володимирового Хрещення та матірнім для усіх наших катедральних соборів», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Святослав і Епіфаній «підтвердили прагнення» до порозуміння обох церков, проте в УГКЦ вважають, що церкви лише на початку цього шляху.

«Допоки цієї єдності ще немає, жодна із Церков-спадкоємниць цієї Церкви не може одноосібно посідати старовинний собор Премудрості Божої, Софії Київської. Він має радше бути місце зустрічі нащадків софійної Київської Церкви, бути нагадуванням, закликом, будителем і надією на наше поєднання в Христі», — заявив Святослав.

Раніше про проведення реставраційних робіт у Святій Софії повідомило Міністерство культури.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>