10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Богомолець Ольга Вадимівна

Богомолець Ольга Вадимівна – народний депутат України (фракції “Блоку Петра Порошенка”). Голова комісії Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

2014-05-15bogomolec_Olga

Фото: rss-catalog.

Біографія

Народилася 22 березня 1966 року в Києві, в сім’ї потомствених медиків, – повідомяє Вікіпедія.

Докторська династія Богомолець – найстаріша в Україні, існує з другої половини XIX століття. Ольга Богомолець належить до чернігівської гілки стародавнього литовсько-руського роду Оліферович-Прочан, що відбувається з Вітебського воєводства. За збереженим письмовими джерелами історія роду простежується до середини XV століття.

У 1989 році закінчила з відзнакою Київський медичний інститут (нині Київський Національний медичний університет ім. Богомольця).

У 1993-1994 рр. навчалася в Медичному університеті штату Пенсільванія і Інституті дерматопатології Бернарда Акермана (Філадельфія, штат Пенсільванія, США).

Після повернення з США заснувала власну Клініку лазерної медицини, нині відому як Інститут дерматології та косметології доктора Богомолець.

З 2003 року по теперішній час – головний лікар цього Інституту.

З грудня 2004 року по жовтень 2005 року була особистим лікарем президента України Віктора Ющенка. Член Американської академії дерматології, Європейської Академії дерматології і венерології, Нью-Йоркської академії наук.

Автор понад 70 науково-дослідних робіт з дерматології. Власник 9 патентів на винаходи в цій галузі медицини.

Ініціатор і організатор щорічної загальнонаціональної акції День меланоми.

Політична кар’єра

2005–2008 роки — депутат Київської міської ради. На вибори 2005 року пройшла до Київради за списком «Нашої України» у першій п’ятірці під № 3, в 2006 році перейшла у фракцію «Столичні реформи», яка, в свою чергу, була частиною більшості Леоніда Черновецького. Очолювала постійну комісію з охорони здоров’я та соціального захисту Київської міської ради. Однак у 2008 році заявила про свій вихід з депутатського корпусу Київради 

27 березня 2014 року підготувала документи в ЦВК щодо балотування на посаду Президента України.

28 березня 2014 року старт кампанії для збору коштів на грошову заставу кандидата в Президенти України Ольги Богомолець. За перший день кампанії завдяки громадській активності та небайдужості, менш ніж за 24 години від початку збору, на рахунку було вже 2 500 000 гривень. Більш того, Богомолець оприлюднила повний список людей, що внесли кошти на рахунок, в знак подяки до своїх прихильників.

29 березня 2014 року подала документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом на пост Президента України шляхом самовисування. За два дні з моменту оголошення про бажання балотуватися на найвищу посаду в країні на рахунки волонтери та меценати з усіх регіонів України допомогли зібрати суму, якої не вистачало для застави у ЦВК.

1 вересня 2014 року призначена позаштатним радником Президента України з гуманітарних питань.

26 жовтня 2014 року обрана народним депутатом України за списком Блоку Петра Порошенка. Очолила парламентську комісію з питань охорони здоров’я.

2015 рік – координатор з питань створення першої в Україні Військово-медичної доктрини.

Політичні амбіції

Ольга Богомолець відмовилася від посади віце-прем’єра з гуманітарних питань. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook. “Я, Ольга Богомолець, сьогодні вночі відмовилася від запропонованої мені посади віце-прем’єра з гуманітарних питань в новому уряді” – заявила вона. Богомолець відзначила, що в подальшому буде виконувати свою роботу, необхідну людям на всіх майданах країни, і максимально сприяти єдності нашої держави. Богомолець не доказала причин відмови від посади віце-прем’єра з гуманітарних питань в уряді народної довіри.

Відзнаки та нагороди Ольги Богомолець та її Інституту дерматології та косметології

2004 р. — «Вибір року»;

2004 р. — Подяка Незалежної ради з питань якості медичної допомоги;

1994 р. — Почесна нагорода «За Гуманізм» Союзу Чорнобиль;

1998 р. — Почесний диплом видання «Життя славетних людей» Американського бібліографічного інституту;

2005 р. — Орден св. великомучениці Варвари Української Православної Церкви (КП);

2008 р. — Орден Святого Рівноапостольного Князя Володимира 3 ст.;

2009 р. — Орден Пресвятої Богородиці;

2012 р. — Орден ікони Богородиці Почаївської (УПЦ МП);

2013 р. — Орден Святої Рівноапостольної Ольги (УПЦ МП).

Скандали

У липні 2013 року відомий у Радомишлі правозахисник та активіст політичної партії «Демократичний альянс», колишній кореспондент газети «Сільські вісті» Віктор Топольницький судився з власницею приватного музейного комплексу “Замок Радомисль” Ольгою Богомолець, яка відгородила частину річки Мика біля замку і змушувала до оплати місцевих мешканців за прохід до річки через огороджений парк. Правозахисник вважав, що земля з річкою навколо замку захоплена незаконно. Ще раніше в травні 2013 депутат Радомишльського райради Роман Руденко заявляв, що Богомолець «привласнила» берег річки і позбавила можливості проходу до місця відпочинку місцевих жителів.

11 липня 2013 року, коли мало відбутись засідання у Радомишльському районному суді, Топольницького жорстоко побили i покалічили біля власного подвір’я. Втім, у той же час Топольницький вів справи не лише проти «Замку Радомишль», а й проти міського голови Олександра Ткачука, сама ж Ольга Богомолець стверджує, що не має жодного стосунку до побиття.

За твердженням «Демальянсу» також ще в 2012 році директор київської юридичної фірми «Партнер» Ігор Кирилюк, який захищав інтереси Богомолець, погрожував дружині Топольницького. Богомолець на прес-конференції запевнила, що до побиття не причетна і звинуватила Топольницького в здирництві, стверджуючи, що активіст вимагав в неї гроші за закриття судової справи.

Особисте життя

Має чотирьох дітей: Андрія (перше заміжжя, батько — лікар), Катерину і Анну (друге заміжжя, батько — американець українського походження), Софію (третє заміжжя, батько — юрист і колекціонер Олексій Шереметьєв).

Чоловік — Ігор Вікторович Кирилюк, адвокат, президент адвокатської фірми «Паритет». За твердженням «Демальянсу», у 2012 році захищав інтереси Богомолець, погрожував дружині Топольницького. Має двох синів від першого шлюбу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>