9.8 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Boeing оновив програмне забезпечення літаків 737 MAX та чекає сертифікації

У компанії Boeing заявили, що оновили програмне забезпечення літаків моделі 737 MAX. Федеральне авіаційне управління США має перевірити ці оновлення і надати відповідний сертифікат про безпеку.

За словами представників компанії, оновлення торкнулися системи автоматичного покращення характеристик і маневровості MCAS. За попередньою версією, саме через неполадки в роботі цієї системи могли статися авіакатастрофи в Індонезії та в Ефіопії, — передає Громадське.

Віце-президент Boeing Майк Сіннет анонсував зустріч з пілотами і представниками авіакомпаній в Сіетлі.

«Ми ознайомимо близько 200 пілотів і представників авіакомпаній зі змінами в системі поліпшення характеристик маневровості літака. Учасники зустрічі зможуть спостерігати на стенді моделювання умов польоту як при колишніх, так і при нових функціях цієї системи», — зазначив він.

Сіннет наголосив, що оновлення пройшли сотні годин випробувань і їх перевірили в реальних польотах. Він додав, що команда Boeing робить все можливе, щоб подібні нещасні випадки ніколи не повторювалися.

За офіційною інформацією, Федеральне авіаційне управління США ще не перевірило оновлення програмного забезпечення Boeing і не надало сертифікат.

Нагадаємо, зранку 10 березня пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines зі 149 пасажирами на борту та 8 членами екіпажу розбився, рухаючись з Ефіопії до столиці Кенії — Найробі. Пізніше стало відомо, що усі, хто був на борту, загинули. Після аварії літака Boeing акції компанії різко подешевшали. Станом на 11 березня компанія Boeing втратила понад 11% своєї вартості.

Це друга аварія літака моделі Boeing 737 Max 8 за минулих 5 місяців. У жовтні 2018 року в Індонезії розбився пасажирський літак зі 188 людьми на борту. За кілька хвилин після зльоту він втратив зв’язок з диспетчерами та впав у море.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>