11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Біля лінії зіткнення на Донеччині розбився безпілотник ОБСЄ

Безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії (СММ) розбився поблизу лінії зіткнення в Донецькій області.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ, розміщеному на сайті організації,  пише “Укрінформ”.

Зазначається, що о 20:45 18 квітня команда СММ запустила безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії для здійснення польоту над підконтрольними та непідконтрольними урядові районами Донецької області.

О 01:26 19 квітня, пролітаючи над районом поблизу населеного пункту Вугледар (підконтрольний урядові, 48 км на південний захід від Донецька), БПЛА втрачав сигнал обох GPS-модулів унаслідок дії радіоперешкод (за оцінкою, внаслідок глушіння).

“Дія радіоперешкод тривала до 02:35, коли команда Місії втратила контроль над БПЛА, намагаючись скерувати апарат до наземної станції контролю польотів неподалік від н. п. Степанівка”, – повідомляють в організації.

За оцінкою фахівців, БПЛА розбився о 02:36 у районі на захід від н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька) та на північний схід від н. п. Новгородське (підконтрольний урядові, 35 км на північ від Донецька).

У ОБСЄ вважають, що наразі занадто рано робити висновки щодо причин інциденту. Район, де ймовірно розбився БПЛА, розташований поблизу лінії зіткнення та вважається замінованим, а тому доступ СММ до цього району вкрай обмежений. Удень 19 квітня погодні умови не дозволили здійснити політ БПЛА середнього радіуса дії. Місія вживає невідкладних заходів для встановлення місцеположення БПЛА дальнього радіуса дії та повідомить про отримані результати.

Раніше журналістам показали нову систему підготовки особового складу сухопутних військ України в навчальному центрі «Десна». Головними перевагами нової системи можна назвати індивідуальну навченість військовослужбовців та високотехнологічність тренувального обладнання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>