5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Журналістам показали нову систему підготовки українських військових (ФОТО)

Журналістам показали нову систему підготовки особового складу сухопутних військ України в навчальному центрі «Десна». Головними перевагами нової системи можна назвати індивідуальну навченість військовослужбовців та високотехнологічність тренувального обладнання.

Нова система передбачає багаторівневу підготовку, яка дозволяє навчати військових різного рівня та фаху, від резервістів до сержантів. До речі, всі навчальні програми підготовки сержантів розроблені з урахуванням вимог документів НАТО, які регламентують порядок підготовки сержантського складу збройних сил країн-членів Альянсу. Всього в України налічується 10 навчальних центрів, у яких передбачено навчання за 200-ма спеціальностями.

Журналіст ИНФОРМАТОРа своїми очима побачив, як працює нова система підготовки військових. Але для того, щоб вгледіти різницю між двома системами, пропонуємо подивитися фотографії звичайного тренування, у якому військові повинні евакуювати бійця до машини, прикриваючи вогнем автомобіль та пораненого військовослужбовця.


А тепер пропонуємо вам подивитися на більш поглиблений рівень підготовки, який проходять військовослужбовці на базі Центру підготовки сержантського складу. Перед вами Смуга реакції лідерів, яка передбачає тренування навичок особового складу з лідерськими якостями. Окрім практичних тренувань, військовослужбовці складають теоретичні тести перед та після практичних навчань.

 

Це переправа пораненого бійця через річку. Для виконання завдання потрібно вміти в’язати вузли, правильно зафіксувати ноші та пораненого бійця, вправно та швидко перетягнути військовослужбовця на інший бік річки. Цікаво, що одним з методів оцінки завдання є самопочуття бійця, який повинен сказати, почував він себе у безпеці чи ні.

Окрім евакуації поранених, військовослужбовці виконують дуже багато різноманітних завдань. У цьому нашим військовослужбовцям допомагають канадські інструктори.


За завданням особовий склад повинен перенести ящик на інший бік та переповзти на інший бік (на ноги ставати заборонено). Перед тим як виконати завдання, військові погоджують свої між собою дії та приступають до діла.

Окрім смуги лідерства, у навчальному центрі з’явилися нові тренажери для танкістів.
Військові повідомляють, що за 2017-2018 рік центр індивідуальної підготовки зазнав значних змін у кращу сторону. На фото нижче – відпрацювання роботи механика-водія:

А ці багатофункціональні інтерактивні тренажери розроблені в Києві та модифіковані спеціалістами Міністерства оборони. На них тренується екіпаж танку.

Оператор на першому відео керує ситуацією, слідкуючи за двома танкістами та може легко ускладнювати умови симуляціями технічних проблем.

Тренажери дозволяють виконувати різноманітні операційні завдання, моделювати будь-які ситуації та протидіяти багатьом видам ворожої техніки в умовах, максимально близьких до бою. Приблизно 50% тренувань танкістів у навчальному центрі “Десна” проводяться на тренажерах, окрім зручного функціоналу, це дозволяє економити на пальному, снарядах та коштах.

Звісно, без реальної практики теж неможливо опанувати танк, тому бійці виконують завдання в умовах, максимально приближених до реального бою і на полігоні.

Звісно, танкісти тренуються і на справжніх танках, стріляючи та долаючі перешкоди на полігоні.

“У нас великі перспективи, в плані на 2019 рік закладено великий капітал для удосконалення матеріально-технічної бази, в тому числі і в нашому навчальному центрі”, – повідомив начальник відділу супроводження і підготовки у навчальних центрах управління підготовки персоналу головного управління підготовки збройних сил України полковник Румак Василь Анатолійович.

Тож не дивлячись на велику кількість серйозних проблем, українська армія впевнено розвивається та опановує нові стандарти підготовки бійців.

Дмитро Олійник

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>