8.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Бібліотекар з 30-річним стажем не може отримувати меншу пенсію, ніж колишній суддя чи прокурор, – Ляшко

Підняти пенсії та звільнити від оподаткування мінімальні зарплати пообіцяв кандидат у президенти Олег Ляшко під час зустрічі з мешканцями Царичанки на Дніпропетровшині.

Про це інформує прес-служба РПЛ.

Місцева мешканка Пушкіна Лідія Миколаївна, яка 30 років працювала бібліотекарем, пожалілася Ляшку, що отримує 1700 грн пенсії. Отриманої доплати 25 гривень вистачить хіба що на дві буханки хліба.

«Судді і прокурори не платять зі своєї зарплати податів, а потім виходить на пенсію і отримують по 40-50 тисяч гривень пенсії. Де тоді справедливість, якщо бібліотекар в Царичанці отримує 1700 гривень пенсії, а колишній суддя у Києві чи Дніпрі – в десятки разів більше?», – обурився народний депутат.

Олег Ляшко планує змінити підходи в оподаткуванні заробітних плат, взагалі звільнивши мінімалку від опадкування та ввівши податок на розкіш.

«Той, хто отримує мільйонні зарплати, нехай платить більші податки. Не може суддя Верховного суду, зарплата якого 500 тисяч гривень на місяць, або голова “Нафтогазу”, який отримує 5 мільйонів гривень на місяць, та лікар, санітарка, вихователька чи продавщиця із зарплатою 3200 платити однакові податки. Я наведу порядок і різниця між мінімальною і максимальною зарплатою буде не більшою, ніж 5 разів», – зазначив лідер РПЛ.

Олег Ляшко наголосив, не може податок платитися із зарплати до 50 тисяч, а все, що вище не підлягати оподаткуванню. Він обіцяє зробити навпаки.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що виконання владою вимог МВФ призведе до вимирання українського села.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>