12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Безсмертний пояснив, чому і Порошенко, і Зеленський поїхали до Макрона

На моє питання до оточення Макрона, яка майбутня доля Європейської народної партії, відповідь була однозначна: в Європі буде інша модель, де Франція буде претендувати на лідерство.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив політик Роман Безсмертний.

Гість ток-шоу зауважив: очевидно, що після закінчення виборів в Україні активізується і нормандський, і мінський формати. Активізуються, за словами Безсмертного, і переговори щодо України за участі США.

«Це все відбудеться за будь-якого результату виборів. Очевидно і те, що Україні треба показати своє бачення перспективи Донбасу, Криму й Азову. Бо іноді одне називаємо, а три забуваємо. Але насправді є три складові, три території, по яких треба працювати»,– підкреслив політик.

Також очевидно, продовжив Роман Безсмертний, що вибори, які відбудуться до Європейського парламенту, змінять політичний рельєф Європи.

«Там буде замінено лідерство. І не випадково сьогодні обидва (Зеленський і Порошенко, – ред.) опинилися в Парижі. І на моє питання до оточення Макрона, яка майбутня доля Європейської народної партії, відповідь була однозначна: в Європі буде інша модель, де Франція буде претендувати на лідерство. Тому очевидно, що сьогодні було сказано чимало різних слів», – зауважив гість ток-шоу.

На його переконання, темп зміни формату в Європі дуже прискориться, і тут дуже важливо, щоб той, хто стане презентом України, був готовий запропонувати ідеї, які мають стосуватися не тільки нормандського формату і мінських переговорів, а й ОБСЄ та Радбезу ООН.

«Треба працювати і з тими партнерами, які сьогодні залишись у тіні. А це той самий Китай», – додав Роман Безсмертний.

Раніше повідомлялося, що Меркель і Порошенко виступили за великоднє перемир’я на Донбасі.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>