9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

“Бандера — герой, і це класно, але…”: Зеленський прояснив свою позицію стосовно декомунізації

Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що позитивно ставиться до декомунізації в Україні, однак має намір змінити деякі моменти.

Зокрема, як розповів шоумен в інтерв’ю “РБК-Україна”, він хотів би, щоб вулиці називали іменами нинішніх героїв України.

“У цілому, я нормально ставлюся до декомунізації. Суспільство вибрало, і — нормально. Є незаперечні герої. Степан Бандера — герой для якогось відсотка українців, і це нормально і класно. Це один із тих людей, які захищали свободу України. Але я вважаю, що, коли ми таку кількість вулиць, мостів називаємо одним і тим самим ім’ям — це не зовсім правильно. До речі, справа не в Степані Бандері. Я можу те ж саме сказати і про Тараса Григоровича Шевченка”, — сказав він.

На його думку, сьогоднішні герої, які об’єднують країну, також заслуговують на аналогічне ставлення.

“По-різному складається життя у кожної людини. Й інколи діти, онуки видатних, великих людей залишають нашу країну з тих чи інших причин. І навіть не знають свого коріння, колись там жили і вже говорять іншою мовою. А герой — він сьогодні прославив Україну. Давайте називати вулиці іменами людей, які прославляють нашу країну, сучасниками. Усі будуть раді, всі будуть щасливі”, — запропонував Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський розповів про долю Верховної Ради після виборів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>