15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Алєксєєв Сергій Олегович

Алєксєєв Сергій Олегович – український юрист, народний депутат України VIII скликання.

3xNgw-aZZqtjw8AFQe7YZjnLDG-4fG_Ok9_5jUTXORI60dOHUBc4yxYpCFmKnKylXEYvp5gAashuDoPwRs7uJE0FPwOw6zSIdYrSBgD6FsnqxL-HgYBRDhnWm0Cc2j4tE8uJJLW9HjrqwHAsetfOzSgqGyN1DISBd_5YqSxB6DMQ

Фото: alekseev.

Освіта

З 1994 р. навчався на юридичному факультеті Київської академії праці та соціальних відносин (нині — Академія праці, соціальних відносин і туризму).

Кар’єра

Одразу після закінчення Академії працював адвокатом з кримінальних справ. Згодом, продовжив свою кар’єру у «ТОВ Вербіс-ЛТД», де працював з 1992 р. по 2000 р.

З 2000 р. продовжив роботу в АБ «Енергобанк», де пройшов шлях від юрист-консультанта до керівника юридичного управління банку. Декількома роками пізніше Сергій Алєксєєв перейшов до «Київенерго», де одразу очолив юридичний департамент. Спеціалізація Сергія Олеговича — банківське та фінансове право, банкрутство та реструктуризація заборгованості, корпоративне право, злиття та поглинання. Юрист є членом Асоціації правників України та Міжнародної Асоціації адвокатів, займається адвокатською практикою.

У 2003 р. Сергій Алєксєєв спільно з юристом Сергієм Боярчуковим створили адвокатське об’єднання «ХХІ століття», яке спеціалізувалося на судовому вирішенні спорів. Через два роки партнери заснували юридичну компанію «Алєксєєв, Боярчуков та партнери» зі спеціалізацією на питаннях банкрутства та реструктуризації заборгованості, корпоративного управління, судового та арбітражного вирішення спорів.

У 2008—2009 рр., які стали роками системних економічних потрясінь і структурних перетворень в Україні, юридична компанія «Алєксєєв, Боярчуков та партнери» змогла стати лідером на ринку юридичних послуг з надання юридичної допомоги найбільшим банкам і компаніям з питань реструктуризації заборгованості та банкрутства, а також успішного судового вирішення спорів.

З 2012 року «Алєксєєв, Боярчуков та партнери» є членом Європейської бізнес-асоціації, а також членом Американської торгівельної палати в Україні.

За версією Всеукраїнського щорічного конкурсу Союзу юристів України «Юрист року», Сергія Алєксєєва відзначено званням «Юрисконсульт року — 2012».

З грудня 2014 р. Сергій Алєксєєв заступник голови Комітету з питань правової політики і правосуддя.

У 2014 р. обраний Головою Кіровоградської обласної організації партії «УДАР».

Політична діяльність

На позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Сергій Алєксєєв займав 55 номер у списку партії «Блок Петра Порошенка», яка набрала 21.82 % підтримки виборців. У Верховній Раді Сергій Алєксєєв продовжив свою роботу юриста як заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Статки

Згідно з декларацією, у 2014 році Алєксєєв Сергій отримав дохід у 21 млн 517 тис. 879 грн, з яких 20 млн 130 тис. – дивіденди і проценти, 689 тис. 334 грн – дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності, 550 тис. грн – дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, 58 тис. 312 грн – заробітна плата. Дохід членів сім’ї деларанта склав 493 тис. 632 грн. Алєксєєву та його родині належать шість квартир, три земельні ділянки, житловий будинок, два гаражі та інше нерухоме майно. Сім’я Алєксєєвих має чотири автомобілі: Mersedes-Benz GL 450 (4663 куб. см), Mercedes-Benz S 500 L (4663 куб. см), Ferrari 458 Italiia (497 куб. cм), Porshe Cayenne S (4806 куб. см). Також у декларації зазначені відомості про про суми коштів на рахунках у банках декларанта та членів його родини.

Особисте життя

Одружений, має доньку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>