15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Албанія може втратити безвіз з ЄС

Європейська комісія підтвердила, що отримала від Нідерландів звернення з проханням переглянути безвізовий режим з Албанією через побоювання у зв’язку з загрозою албанської організованої злочинності.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це у понеділок на брифінгу для журналістів в Брюсселі повідомила речниця ЄК Наташа Берто.

“Так, ми можемо підтвердити, що Європейська комісія отримала повідомлення від Нідерландів стосовно Албанії у контексті застосування механізму призупинення дії безвізового режиму”, – сказала вона.

“Надалі комісія ретельно оцінить зміст повідомлення відповідно до процедури та ґрунтуючись на відповідних даних і наявній інформації стосовно конкретних обставин. Наступним кроком стане інформування з нашого боку Європарламенту та Ради ЄС. Потім вони нададуть свою оцінку та аналіз… Будь-які кроки до ініціювання процедури призупинення безвізу мають слідувати після ретельної оцінки та аналізу”, – додала вона.

Комісія, за правилами, має на вивчення повідомлення від Нідерландів місяць. Лише після цього може бути ухвалене рішення, чи відбирати безвіз у Албанії.

За словами Берто, це вперше в історії Єврокомісія отримує звернення з боку держави-члена про призупинення безвізу з третьою країною.

Нагадаємо, у Єврокомісії рекомендують почати переговори щодо вступу в ЄС Північної Македонії та Албанії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>