8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Адвокат Трампа скасував візит до Зеленського через побоювання Лещенка

Особистий адвокат Дональда Трампа, колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані в коментарі телеканалу Fox News заявив, що скасовує візит до Києва на зустріч із Володимиром Зеленським через побоювання потрапити в групу людей, які є ворогами президента США, “а в деяких випадках – ворогами Сполучених Штатів”.

Джуліані зазначив, що дізнався цю інформацію від “двох дуже надійних людей”.

Адвокат Трампа підкреслив, що в оточенні новообраного президента України є людина, яка, за його словами, була визнана причетною до допомоги демократам під час передвиборної кампанії в США у 2016 році. Джуліані прямо заявив, що це – нардеп Сергій Лещенко, один з ініціаторів скандалу з “комірною книгою Партії регіонів”.

За словами Джуліані, він має намір “відступити і просто спостерігати”, як розслідується справа компанії Burisma, де працював син екс-віце-президента США Джо Байдена.

10 травня The New York Times написала, що Руді Джуліані заявив про намір поїхати в Київ для зустрічі з Володимиром Зеленським, щоб переконати продовжити розслідування, яке може принести користь республіканцеві Трампу на наступних виборах президента США. За даними видання, мотивація адвоката Трампа полягає в тому, щоб спробувати дискредитувати розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, зруйнувати справу проти політтехнолога Пола Манафорта і потенційно нашкодити кандидатові від демократів Джо Байдену.

У березні генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю американському виданню The Hill натякнув, що звільнення колишнього генпрокурора Віктора Шокіна в 2016 році було пов’язано зі справою компанії Burisma, де працював син тодішнього віце-президента США Джо Байдена Хантер.
Компанією Burisma володів міністр екології часів президента Януковича Микола Злочевський. Після подій 2014 року Генпрокуратура почала розслідувати можливі кримінальні порушення з боку компанії.
У 2016 році Байден-старший зажадав звільнити Шокіна, погрожуючи, що США не виділять Україні 1 млрд. доларів кредитних гарантій.

В останні дні роботи Шокіна одну з трьох справ ГПУ щодо “Бурізми” передали в Національне антикорупційне бюро, яке отримувало підтримку посольства США, стверджує Луценко. У НАБУ, за його словами, провадження закрили.

Нагадаємо, що на польських кладовищах масово нищать надгробки українців.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>