11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Адміністрація Обами здала Крим і Україну, – Муждабаєв

Історія розставить усе на місця. Можливо, стане відомо й те, як адміністрація колишнього президента США Барака Обами здала Крим і Україну. Ймовірно, екс-очільник давав вказівку не втручатися в конфлікт.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив журналіст Айдер Муждабаєв.

«Я думаю, що коли Петро Порошенко обіцяв звільнити Крим одразу після виборів, він мав на увазі активізацію цього процесу. Адже очевидно, що за п’ять років цього не зробити», – каже експерт.

Ймовірно, Петро Порошенко у своїх заявах має на увазі політико-дипломатичний вихід із ситуації, а не воєнний, припускає журналіст.

«Він має на увазі зміну десятого розділу Конституції. Кримські татари – це корінне населення Криму. АРК – це де-факто російська республіка, яка була організованою російською більшістю. Результат ми всі побачили – тотальна зрада», – наголошує експерт.

З’ясувалося, що кримські татари зберегли вірність Україні, на відміну від більшості мешканців півострова, підкреслює Айдер Муждабаєв.

«Серед воєнних, силових структур також безліч зрадників. До слова, доля вини у конфлікті була і на відповідальності великих західних держав. Історія розставить усе на місця. Можливо, стане відомо й те, як адміністрація Обами здала Крим і Україну», – коментує журналіст.

Айдер Муждабаєв детальніше розповідає, як колишній президент США Барак Обама здав Крим.

«Я не був присутній при переговорах. Втім твердо переконаний, що вони відбулися, і була вказівка нічого не робити, мовляв «keep smiling», – говорить експерт.

Путін очікував. Увійшовши в Крим, він не одразу забрав півострів, звертає увагу журналіст.

«Путіна цікавила наша реакція. Він побачив, що адміністрація Обами, яка, мабуть, досі нічого не зрозуміла, не змогла ні нічого сказати йому, ні підтримати Україну. Нам потрібна була дипломатична допомога і, можливо, військова. США могли ж надіслати флоти, заблокувати Крим. Втім вони нічогісінько не зробили», – наголошує експерт.

Раніше ми писали про те, що російські окупанти вивезли в невідомому напрямку кримськотатарську родину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>