8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Зруйновані будівлі та сліди від обстрілів: у мережі з’явилися сумні фото з окупованого Донецька

Житель окупованого Донецька Ігор Полтовець продемонстрував, як зараз виглядає Київський проспект, який з центру міста веде до підірваного в січні 2015 року Путиловского мосту.

Про це повідомляють  «Донецькі новини».

«Відновний фонд Донецька у нас працює, звичайно, просто “чудово”. Ви бачите, людям повідривало балкони, розбиті шибки. А до центру міста тут, в принципі, 7 хвилин на машині», – підкреслює Полтавець, демонструючи одну з постраждалих в результаті обстрілу багатоповерхівок, розташовану на початку проспекту.

Будинки в районі Київського райвиконкому досі стоять «забиті фанерою», «балкони – без скла, поламані рами». Але вже традиційно для постраждалих будівель – тут все одно висить прапор «ДНР».

«Багато чого не знімаю, багато не показую, але ось старі будинки – “сталінки”, 4-поверхівки – всі побиті, у всіх вікна забиті. Дісталося цьому району», – додає він.

Будівля видавництва «Радянська Донеччина», в якій в мирний час розташовувалися друкарня і редакції багатьох ЗМІ Донецька та області, також сильно постраждала в 2014-2015 рр. Зараз на нижніх поверхах замінили вікна, які вибуховою хвилею вибило, але верхня частина поки так і залишається ушкодженою.

З 2014 року “жива частина” району закінчується на перетині Київського та Партизанського проспектів.

«Зараз це кінцева зупинка маршруток, далі громадський транспорт не йде, тут він розвертається і відстоюється. Це – межа, тут вечорами закінчують горіти ліхтарі. Звичайно, люди живуть і далі, але…», – коментує блогер, показуючи ситуацію біля зупинки «Партизанський проспект».

Раніше повідомлялося, що у центр Донецька стягнули військових.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>