12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

ЗМІ назвали ім’я сенатора, який блокує санкції США проти Nord Stream 2

Американський сенатор від штату Кентуккі Ренд Пол активно перешкоджає схваленню законопроекту, що передбачає запровадження санкцій проти магістрального газопроводу з РФ до Німеччини через Балтійське море «Nord Stream-2».

Про це повідомляє Daily Beast.

“Прихильники втілення проєкту масштабного російського газопроводу мають потужного та тихого союзника у Конгресі – сенатора Ренда Пола, республіканця з Кентуккі та близького друга президента Дональда Трампа”, – йдеться у повідомленні.

Пол спокійно працює проти впровадження санкцій щодо проєкту «Північний потік-2», що різко збільшить поставки російського газу до Німеччини. Відповідний проєкт нещодавно не знайшов підтримки американського Сенату.

Згідно з даними Daily Beast, Пол відтермінував розгляд документа у комітеті з закордонних справ Сенату та надіслав сенаторам листа, в якому вказав на “слабкі місця” законопроєкту.

Зокрема, сенатора збентежив той факт, що в документі не вказано, які саме організації повинні опинитися під санкціями.

«Це означає, що зрештою ми будемо голосувати наосліп», — написав Пол у листі.

За його словами, в цій редакції законопроєкт передбачає запровадження санкцій проти компаній з країн-союзників США по НАТО та нейтральних країн: під них потрапляють усі компанії, що продають або здають в оренду морські судна для будівництва «Північного потоку-2», або надають фінансову підтримку російському проєкту.

Як відомо, проєкт Nord Stream 2 передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини на додачу до “Північного потоку”, що вже діє. Передбачається, що потужність другої гілки Nord Stream 2 становитиме 55 млрд кубометрів газу щорічно, довжина – понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проєкту оцінюється у 9,5 млрд євро.

Газопровід будує російський “Газпром” спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell та Wintershall.

Україна виступає проти будівництва Nord Stream 2 через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками Nord Stream 2 є США, Польща та країни Балтії, які застерігають, що ЄС потрапить у залежність від російського газу.

Нагадаємо, комітет Парламентської асамблеї ОБСЄ ухвалив резолюцію, де назвав газопроводи “Північний потік-2” і “Турецький потік” потенційними важелями політичного і економічного тиску на країни, що залежать від постачань газу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>