2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Зеленський винаймає приміщення у Суркіса за півціни

20 травня відбулася інаугурація новообраного президента України Володимира Зеленського.

З того часу пройшло менше місяця, а президент, попри обіцянки, продовжує вдаватися до послуг олігархів, передає ІНФОРМАТОР.

Так, нещодавно партія Зеленського “Слуга народу” оприлюднила фінансовий звіт за І квартал 2019 року. Згідно із документом партія, яка не має ніякої історії, але має тепер найвищий рейтинг, почала різко багатіти. Лише за перші три місяці 2019 року на рахунки партії надійшло понад 100 млн грн: 82 млн – від фізичних осіб і ще майже 23 млн – від юридичних. Витрачались ці гроші, переважно, на піар.

Але найцікавіше, що відшукали журналісти у фінзвіті партії, це її зв’язки з братами-бізнесменами Ігорем та Григорієм Суркісами. Один зі столичних офісів “Слуга народу” орендує у компанії, пов’язаної із бізнесменами.

Йдеться про ТОВ “КУА “Мтір ессет менеджмент”. За даними аналітичного порталу YouControl, компанія входить до складу групи братів Суркісів.

Більше того, за даними іншого аналітичного порталу “Clarity Project”, “КУА “Мтір ессет менеджмент ” належить 23 % статутного капіталу ТОВ “Футбольний клуб “Динамо” Київ”.

А одним із засновників ТОВ ФК, як відомо, є бізнесмен Ігор Суркіс.

“Слуга народу” орендує у “КУА “Мтір ессет менеджмент” офіс за адресою вул. Січових Стрільців, буд.77. За даними фінзвіту партії, за оренду офісу “Слуга народу” сплачує “КУА “Мтір ессет менеджмент” всього 9 тис. грн щомісяця, тоді як ринкова ціна оренди такого приміщення складає щонайменше удвічі більше.

Нагадаємо, Ігор Суркіс разом зі своїм старшим братом сьогодні є фігурантами гучного кримінального провадження НАБУ про корупційні схеми в енергетиці. Мова про діяльність компанії «Енергомержа», яку очолював «людина Сурксів» Дмитро Крючков.

За даними програми «Схема» саме до офісу Суркісів завозилися гроші від корупційних оборудок «Енергомережі» з держаними обленерго.

Нагадаємо, у Зеленського пояснили, чому Пінчук приїжджав в АП.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>