9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Зеленський вважає своєю заслугою скасування “Роттердам +”, хоча це зробили у ВР за 2 роки до його президентства

Президент Володимир Зеленський вважає своєю заслугою скасування формули розрахунку вартості енергетичного вугілля “Роттердам+”.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю, опублікованому на YouTube-каналі “Зе!Президент”.

“Зустрілися з Ахметовим, поставили умову, що ми скасуємо Роттердам+ і ми його скасували”, – сказав Зеленський.

Він також додав, що його команда має намір запропонувати Рінату Ахметову великий інвестиційний проект, щоб він вкладав кошти в медицину (на додачу до вже куплених 200 машин швидкої допомоги) та в інфраструктуру Донбасу.

“Це нормальний формат роботи з олігархами. Вони мають багато грошей інвестувати в Україну, грошей, які вони різними шляхами заробили, але на яких немає криміналу. Тому що якщо є кримінал, то будемо саджати”, – сказав Зеленський.

Він також додав, що олігархам більше не вийти зберігати монопольне становище на своїх ринках.

“І будуть нові правила. Всі мають платити податки. І вони знають, що ми їм не дамо бути монополістами. Від чогось їм доведеться відмовлятися. Вони всі вже про це знають”, – зазначив Президент.

З 1 травня 2016 року в Україні діяла затверджена НКРЕКП методика розрахунку прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) електроенергії з прив’язкою до ціни вугілля в тарифі ТЕС до індексу API2 (більш відома як формула “Роттердам+”).

Згідно з цією методикою, ціна вугілля розраховується на основі індексів в портах Амстердама, Роттердама і Антверпена і до цього додається вартість транспортування вугілля з цих портів в Україну.

Водночас більшість вугілля, що споживається на вітчизняних ТЕЦ, видобуто в Україні.

Ця формула перестала діяти з набранням чинності закону про ринок електроенергії з 1 липня.

Верховна Рада ухвалила цей закон у квітні 2017 року.

Нагадаємо, українці в соцмережах звернули увагу на те, що електрокар Tesla, за кермом якого президент України Володимир Зеленський 16 липня записав відео, їхав на евакуаторі, і у очільника держави немає такого автомобіля в декларації.

28 КОМЕНТАРІ

  1. Всё хорошее сделал ОН ! А КТО ПРОТИВ – тот враг .
    Удобная позиция ! .
    А особенно Зелю раздражает Порох , ведь то , что сделал он для Украины , не сделал ни один президент ! А теперь команда 95 квартал втаптывают его в грязь , обливают ложью ради своей зелёной плесени , которая мизинца Пороха не стоит …

  2. Автор че ты пиздишь?как это два года назад ВР отменяет “Ротердам+” и в тоже время поднимает цены на комуналку?как странно выглядит

  3. Основне відчутні зміни для людей,але поки що немає,ціни на продукти ростуть починаючи від хліба і закінчуючи помідорами,ціни на ліки такі високі,що люди не можуть лікуватися,газ впав на 12%,але зараз літо людей хвилює,що буде в опалювальний сезон

  4. Ми з Вашим Порошенком так промучилися 5 років щоб ще таких 5 років не витримали,люди задихаються від тарифів,цін на ліки,на продукти,при Порошенкові долар з 8гр виріс до 27 гр,робочі місця про які так говорили ніхто не створював люди так масово закордон не їхали при жодному президентові,про що Ви говорите?

  5. Якщо таке рішення було прийнято в 2017році, то чому схема діяла до 1 липня 2019 року? Хто мав слідкувати за виконанням даного рішення?Чому не домоглися його виконання?Яка відповідальність і яким чином відповів той ,хто мав провести в дію рішення?

  6. Надежда Султан
    Стесняюсь спросить, а что хорошего сделал порох? Хотя я догадываюсь, что Вы ответите. Безвиз, томас, мова и т.д. и т.п. Смешно.

  7. Валя Стоянова постановою Кабінету Міністрів в 2018 році було й прийнято рішення про скасування Роттердам+ за запровадження ринку електроенергіі саме з 01.07.2019 р. Читайте першоджерела в Вікіпедіі

  8. Людмила Ясковец закон про скасування Роттердам+ та введення ринку електроенергіі був прийнятий ВР 27.04.2017 р. Поцікавтесь в Вікіпедіі

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>