11.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Зеленський повторив думку Путіна про миротворців на лінії розмежування

Кандидат в президенти України Володимир Зеленський виступив за введення миротворців ООН спочатку на лінію розмежування, і лише потім – на решту окупованих територій Донецької й Луганської областей.

Про це Зеленський заявив 22 березня в інтерв’ю телеканалу ICTV, – пише видання “Тексти”.

«Домовитися з Росією, щоб на лінію розмежування ввести миротворців, а потім вони переходять на наступний етап – у малі міста, в села, а потім уже в Донецьк і Луганськ».

Розташування миротворців на лінії розмежування відповідає позиції Росії, озвученій, зокрема, Владіміром Путіним.

В той же час офіційний Київ відкидає такий шлях через побоювання, що розміщення миротворців спочатку на лінії зіткнення призведе до заморожування окупації територій за цією лінією. Президент Порошенко та інші українські посадовці наполягають на розміщенні блакитних шоломів ООН на всій окупованій території включно з лінією українсько-російського кордону.

Як відомо, 21 березня Зеленський заявив, що питання вступу України в ЄС і НАТО має вирішуватися на референдумі, а зміни до Конституції, які закріпили європейський та євроатлантичний курс України, назвав «політичними» й «передвиборчими».

Водночас Конституція України зі згаданими змінами визначає, що «Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору» (ч.2. ст. 102) і не передбачає жодних референдумів для набуття такого членства.

Інтерв’ю Зеленського. Слова про миротворців з 23 хв 25 сек

Позиції України та Росії щодо миротворців

Заява Зеленського про потребу референдуму щодо вступу в ЄС і НАТО – після 20 хв

Раніше ми писали, що на телеканалі 1+1, який належить олігарху Ігорю Коломойському, більшість ефірного вечірного часу присвячено Володимиру Зеленському.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>