8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Зеленський не зробив нічого для зупинення реваншу Росії в ПАРЄ, – Ляшко

Повернення російської делегації в ПАРЄ стало можливим не лише через цинічність європейців, але й через безініціативність нинішньої української влади на чолі з Володимиром Зеленським.

Про це у нічному звернення з-під стін будівлі ПАРЄ заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Своє відеозвернення політик записав одразу після того, як більшість європейських делегатів проголосували за резолюцію, яка повертає в ПАРЄ російську делегацію, – передає ІНФОРМАТОР.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/2240270172708234/

«Щойно вся Україна, вся Європа, весь світ стали свідками ганебного краху цінностей Ради Європи і ПАРЄ. Щойно в цій будівлі була проголосована резолюція, яка відкриває двері до тріумфального повернення Росії до ПАРЄ. Після семи резолюцій ПАРЄ, які не виконала Росія, вони (делегати європейських парламентів, – ред.) обміняли принципи на гроші, бо їм треба «залатати» дірки в бюджеті Ради Європи, повертають делегацію країни-агресора до ПАРЄ», – повідомив Ляшко.

Політик заявив, що рішення про повернення росіян в ПАРЄ стало можливим, зокрема, через непрофесіоналізм і безініціативність Володимира Зеленського.

«Цей крах європейських цінностей, ця зрада верховенства права і прав людини стали можливими з кількох причин. Не лише через агресивну імперську Росію, і не лише через продажних, цинічних європейців, які дуже легко принципи обмінюють на гроші. Цей крах став можливим, в тому числі, через непрофесійну, безвідповідальну, безініціативну нинішню українську владу. Зеленський нічого не зробив для того, щоб зупинити реванш Москви», – наголосив лідер РПЛ.

Ляшко наголосив, що делегація українських парламентарів зробила «все, щоб захистити честь України і не дати продажним європейцям зробити свою чорну справу під благовидним виразом обличчя».

«Але сьогодні в ПАРЄ мав бути президент Зеленський, який мав би потужно висловити своє слово проти російської експансії і реваншу. Він сьогодні не знайшов часу приїхати сюди. Можливо, знову їв шаурму», – обурився народний депутат.

Завершуючи відеозвернення, Ляшко закликав Верховну Раду ухвалити рішення про вихід з ПАРЄ.

«Я абсолютно переконаний, що зараз українській делегації немає чого тут робити. Тому я закликаю український парламент прийняти рішення про вихід з ПАРЄ. Сьогодні ПАРЄ втратила будь-яку цінність і здатність захищати інтереси українців. Ми повернемося сюди після нашої перемоги», – пообіцяв парламентар.

Нагадаємо, сьогодні вночі Асамблея РЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію до повернення у ПАРЄ без обмеження права голосу. За резолюцію проголосувало 118 делегатів, 62 були проти, 10 – утрималися.

У зв’язку з рішенням ПАРЄ під будівлею Асамблеї зібрався пікет проти повернення делегації РФ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>