9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Зеленський мало переймався охороною здоров’я до коронавірусу, — Супрун

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун у відповідь на слова президента України Володимира Зеленського про медреформу розкритикувала чинну владу за те, що вона тільки зараз звернула увагу на систему охорони здоров’я.

Про це повідомляє hromadske.

«Минув рік від того, як Зеленський був обраний президентом. Я прочитала чимало оглядів його року на посаді та того, що він зробив, і була шокована, побачивши, що, попри те, що останні три місяці або 25% часу перебування Зеленського на посаді президента були пов’язані з пандемією, жоден з цих оглядів навіть не згадував його реакцію на пандемію чи реформу в галузі охорони здоров’я», — сказала вона.

Супрун зауважила, що поки пандемія коронавірусу не настала, здоров’я українців не було пріоритетом ані уряду, ані президента.

Екс-глава МОЗ також заявила, що відсоток українського бюджету, який витрачається на охорону здоров’я, є надто низьким, особливо у порівнянні з іншими країнами, як от Велика Британія чи США.

«Тільки близько 3,5% бюджету припадає на охорону здоров’я. Подивіться на бюджети в інших країнах… У Великій Британії це 8-10%, у США — 17%, а в Україні — лише 3,5%. Якщо ми припинимо (медичну) реформу, це буде катастрофою», — наголосила Супрун.

Вона висловила стурбованість «політикою обертових дверей» в українському МОЗ, заявивши, що це може серйозно нашкодити важкохворим пацієнтам в Україні, які можуть втратити доступ до ліків.

«Через те, що ми мали трьох міністрів за останні 1,5 місяця, процес закупівель (ліків через міжнародні організації — ред.) призупинився. Ці звичні речі повинні продовжувати відбуватися, тому що ВІЛ-пацієнт, якому потрібно мати ліки, повинен мати ці ліки, навіть якщо пандемія продовжується. Ми не можемо припинити функціонувати», — зазначила Супрун.

Раніше Супрун порадила українцям, як займатися сексом і мастурбацією під час коронавірусу.

101 КОМЕНТАРІ

  1. Тварь,а кто будет отвечать за то что ты сука наделала в медицине? Ты моральный урод,тебя суку судить надо,а ты ещё раскрываеш свою вафельница.

  2. Ну конечно,кто виноват?Зеленский.Да ты находясь на должности Министра ничего не сделала для восстановлении медицины,а только занималась уничтожением вместе с Порохом.

  3. А до Зеленського хтось переймався. Не смішить. Всі 28 років її тільки вбивали. 2016 зганьбили санітарноепідіміологічну службу взагалі.

  4. Люди,как же так можно,единственная ,кто пытался,что сделать с медициной,кто пытался навести порядок в учебных заведениях,кто проводил торги по закупке медикаментов,кто пытался прищемить евреев в медицине,при ком дают безплатно лекарства,где твой врач знает тебя в лицо и о тебе все…все не так

  5. Ну слов нет что еще надо уничтожили все … а ведь было много хорошего людей считали за людей а не так как сейчас проценты населения

  6. Ольга Соломахина шкода, що не розвалила до камінчика мафіозну корупційну систему, кам’яний вік. Браво Супрун.

  7. почитати ваші зллісні коменти можна подумати, що в неї харизма як у Джорджа Буша – той розвалив СССР, а вона розвалила за 3 роки прекрасну медицину. Та я їй вдячний тільки за те, що можу вибирати сімейного лікаря. Я сам можу, а не мені назначають дільничого.

  8. юрий сабельников это гадост пишут те, кто наживается на медицине. Супрун прищемила хвосты всем делкам, которые спекулировали препаратами, которые продавали чистый мел вместо настоящих лекарств и наживались на этом МИЛЛИАРДАМИ. Но народ туповатый так и не понял, что она сделала и вывела бы всех на чистую воду. К сожалению срабатывает эффект СТАДА. Вор сказал, что все плохо, а тупой ”пипл” схавал, абсолтно не понимая сути.

  9. Ты великий аля медик поскуда развалила всё медицину а теперь звездешь пора собрать свои манатки и катиться к себе домой и делать там мед реформу а вообще за такое посадить в тюрьму и лечить по твоей реформе и посмотреть как ты выживешь тосле такого лечения

  10. Татьяна Левадняя а чим займалася та служба , ви знаєте? І перед тим як повторювати за кимсь дурню, поцікавилися б , кому були передані обов’язки санстанцій .

  11. А що зробила ти? І всі хто займав ці посади 30 років,вбивці ви українського народу,інакше це тлумачити неможливо.Кара господня на всіх вас і нас за таке

  12. Супрун делала нормальную реформу, которой сопротивлялась аптечная Мафия. Многим главврачам она поломала их схемы зароботка. При ней лекарства подешевели а некоторые можно было по рецепту получить бесплатно. Ну и наконец плюющие здесь пеной из рта какой медицине вы бы доверили своё здоровье, американской или совковой?! ФАС!

  13. Лидия Левченко ну і де ж те “благополучие” від зе??.
    Сказано ж вам : виживайте, гоші закінчилися, а значить епоха бідності у розквіті. Радійте зе команді.

  14. Ігор Гладкий А ви подивіться хто жовчею бризкає – 90% жінки. Що мене дивує – була б Супрун фотомоделлю я б не дивувався, чи може це медики яким Супрун дійсно поломала іхні корупційні схеми.

  15. Найкраща міністерка, яка вперше наступила на горло фармацептичній мафії. Перш ніж писати коментарі, люди добрі розберіться в ситуації.

  16. А ти чим займалася як була при владі А тепер хочиш повісити все на теперішню владу.Ти зробила таку медицину.що тепер нема чим лікувати народ.Іди з відки прийшла коза-драна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>