7.7 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Зеленський лобіює законопроект Портнова

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його команда хоче посилити люстрацію. Раніше аналогічну ідею озвучив екс-“регіонал” Андрій Портнов.

На сторінці “Офіс президента України” Володимир Зеленський повідомив, що його команда розробила законопроект, який передбачає заборону займати державні посади для осіб, котрі з 23 лютого 2014 року до 19 травня 2019 року обіймали посади президента України, Голови Верховної Ради, Генерального прокурора, Голови СБУ, голів Антимонопольного комітету та Фонду державного майна, голів Державної фіскальної служби та митниці, Секретаря РНБО, керівників оборонних підприємств. Люструвати також пропонують народних депутатів України та членів уряду.

Раніше, 5 червня, аналогічний проект Закону на своєму Telegram-каналі запропонував екс-“регіонал” Андрій Портнов.

“Заборона, передбачена частиною третьою статті 1 цього Закону, застосовується до осіб, які у період з 22 лютого 2014 року по 20 травня 2019 року були призначені
(обрані) на будь-яку посаду (посади), передбачену у пунктах 1-10 частини першої статті 2, частині першій та пунктах 1-8 частини другої статті 3 цього Закону”, – повідомляється у проекті закону Андрія Портнова.

Раніше журналіст Сергій Андрушко підтвердив інформацію ЗМІ стосовно того, що чинний голова Офісу президента Андрій Богдан був помічником депутата Андрія Портнова з 2007 по 2009 рік.


Раніше ми повідомляли, що під запропонований Зеленським закон про люстрацію підпадає призначений Зеленським голова Митниці Нефьодов та секретар РНБО Олександр Данилюк.

Фото – Роман Пєтушков

Олександр Мельник

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>