14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Зеленський 8 травня звів разом зв’язкову УПА і ветерана Червоної армії, який втратив онука в АТО

Володимир Зеленський на сторінці у соцмережі Facebook похвалився, що відвідав у День пам’яті та примирення зв’язкову УПА Параскеву Зеленчук-Потяк та ветерана Червоної армії Івана Залужного.

Про це в середу, 8 травня, йдеться на FB-сторінці Зеленського.

Президент-елект розмістив фото з двома ветеранами.

Івану Оникійовичу Залужному 10 травня виповниться 101 рік. Він – капітан першого рангу морської піхоти ВМФ СРСР, учасник Другої світової війни. Нагороджений численними орденами та медалями. Втратив єдиного внука, Івана Гутніка-Залужного, під час війни на Донбасі.

А Параскева Зеленчук-Потяк у 13 років стала зв’язковою в УПА. Передавала інформацію, провіант, плела светри.

“Сьогодні ми вшановуємо та вклоняємося перед усіма, хто боровся проти нацизму та загинув за Україну в роки Другої світової війни. Перед кожним, хто віддав своє життя заради миру. Миру, якого сьогодні так потребує Україна. Миру, запорукою якого стане єдність усіх українців. Для того, щоб у майбутньому нас об’єднували лише перемоги”, – написав Зеленський.

“Вітаю правильний підхід Володимира Зеленського до відзначення Дня пам’яті і примирення”, – привітав вчинок новообраного Президента голова УІНП Володимир В’ятрович.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський планує повернутися з Ізраїля в Україну після інаугурації новообраного президента Володимира Зеленського.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>