8.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

“Занепад почався, коли прийшла Росія”. В окупованому Криму знищили прибуткове підприємство

Окупанти у Криму знищили одне з найстаріших та успішних підприємств півострова – навчально-дослідницький племінний птахівничий завод ім. Фрунзе.

Птахофабрика у селі Фрунзе Сакського району скоротила більше третини працівників. Із 300 залишили на роботі 50 людей, пише Gazeta.ua з посиланням на Крим. Реалії.

Заводу майже 90 років. Її основний профіль ‒ розведення племінних курчат. Крім цього, у підприємства були ще корівники, свинарники та виноградники. У 90-х керівництво встановило новітнє обладнання й почало вирощувати нідерландських курей.

“Ми були основним постачальником продукції новонароджених курчат. На українському ринку – одними із лідерів. 33% належало саме Фрунзе”, ‒ каже екс-директор заводу Андрій Пряхін.

До російської анексії Криму ця фабрика була у трійці лідерів серед аналогічних підприємств України. Курчат і яйця постачали до 20 областей України.

“Наша продукція йшла до всі\ї України. Виробляли кожне третє яйце. Це було наше, ‒ згадує працівник птахофабрики Віктор Коннов. – Занепад почався, я вам скажу, як ми тільки перейшли до Росії. До цього, до 2014-го, у нас жодних проблем не було”.

Після анексії півострова Росією підконтрольний Кремлю Мінсільгосп Криму націоналізував підприємство. Через недовіру тодішнього директора звільнили, російські ж ставленики більше, ніж декілька місяців на керівній посаді не затримувалися.

Критичної точки ситуація досягла восени 2018-го, тоді живність почали продавати за копійки, обладнання здавали на металобрухт, цехи закривали, а людей масово звільняли з роботи.

“Цілий тиждень кури нічого не їли. Яйце впало, сьогодні на моєму пташнику було нуль яєць. А на пташнику на моєму сидить 14,5 тис. курей. От порахуйте, нуль відсотка. А раніше давали вони 97-96%, а зараз ‒ нуль”, ‒ нарікає Віктор Коннов.

Працівники пояснюють банкрутство тим, що, крім фабрики, володіють 3 тис. га землі, 400 із них розташовані уздовж моря. Бажання захопити ці ділянки стало справжньою причиною штучного знищення підприємства.

Нагадаємо, у київському метрополітені почали тестувати нові турнікети.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>