2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

За тиждень КПВВ на Донбасі перетнули майже чверть мільйона громадян

Протягом минулого тижня пункти пропуску на лінії розмежування перетнули 248 тисяч громадян та 30 тисяч транспортних засобів.

Про це повідомляє штаб ООС.

“Протягом тижня, що минає, усі КПВВ на лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей працювали за зимовим графіком роботи у штатному режимі. Загалом за цей час встановленим порядком через лінію розмежування було оформлено 248 тисяч громадян та 30 тисяч транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію зіткнення 121 особі у зв’язку з несправністю в документах або відсутністю необхідного переліку документів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом минулого тижня підконтрольні російській окупаційній адміністрації найманці двічі порушили встановлений режим роботи дорожніх коридорів, направляючи громадян до КПВВ після закінчення визначеного часу їх роботи. “Так, за окремими рішеннями командування Об’єднаних сил у цих випадках продовжувалася робота контрольних пунктів, а прикордонники забезпечували пропуск громадян”, – додали у повідомленні.

Також у КПВВ прикордонники оформили 24 внутрішньопереміщені особи, які через гуманітарну кризу та систематичні порушення прав людини з боку окупаційної адміністрації РФ змушені були залишити домівки, аби переїхати на контрольовану українською владою територію.

Крім того, прикордонниками в межах діючих гуманітарних дорожніх коридорів у районі проведення операції Об’єднаних сил виявлено 17 паспортних документів України, що містили ознаки часткової підробки, та 3 незаконних ідентифікаційних документи, видані окупаційною адміністрацією РФ.

“До адміністративної відповідальності в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування притягнуто 3 громадян, відносно яких встановлено, що вони перетнули державний кордон України з Російською Федерацією в недіючих пунктах пропуску на тимчасово неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону. Крім цього виявлено одного громадянина України, який порушив режимні правила в КПВВ та двох іноземців, які порушили правила перебування на території України”, – додали у повідомленні.

Зазначається також, що військовослужбовці ДПСУ зі складу Об’єднаних сил зафіксували 5 випадків, коли громадяни намагались «домовитися» про безперешкодний перетин лінії розмежування. За даними фактами до Національної поліції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень з метою прийняття відповідних правових рішень, повідомили у штабі ООС.

Нагадаємо, що «Богдан» отримав новий контракт на санітарні машини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>