11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

З’явилася важлива новина про долю Філарета

Патріарх Філарет продовжить керівництво Київською єпархією у складі парафій і монастирів Києва, які до 15 грудня 2018 року перебували в його підпорядкуванні як Патріарха Київського і всієї Руси-України. Виняток становитиме тільки Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Священного Синоду Помісної української православної церкви, передає НП.

Як пояснили в прес-службі Київської митрополії ПЦУ, враховуючи особливе значення Михайлівського Золотоверхого монастиря, його намісник архієпископ Вишгородський Агапіт прирівняний у правах до єпархіального архієрея.

Під час засідання також затвердили титули архієреїв помісної церкви, встановили порядок найменування єпархій у разі, якщо вони дублюються (єпархія іменується у відповідності з подвійним титулом архієрея).

Також повідомляється, що релігійні організації, які входили до складу кожної єпархії станом на 15 грудня 2018 року, залишаються у складі відповідної єпархії. Перехід духовенства і парафій між єпархіями помісної церкви можливий тільки на основі канонічних правил, тобто за згодою обох архієреїв єпархій, завіреною відповідними документами.

Нагадаємо, з’явилася важлива звістка щодо ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>