3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

З 2020 року українські дитбудинки не прийматимуть дітей, – Супрун

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що з 2020 року дітей не будуть приймати в будинки дитини.

Про це вона написала у своєму Facebook

«З 2020 року дітей не будуть приймати в будинки дитини. Буде створено всі умови, щоби ці діти могли повноцінно зростати зі своїми рідними батьками. У виключному випадку вони будуть жити в патронатній чи прийомній сім’ї», — заявила медик, додавши, що до 2020 року всі дитячі будинки працюватимуть у звичному режимі.

Проте паралельно буде проводитись необхідна підготовка для влаштування всіх дітей у рідні, патронатні чи прийомні сім’ї.

До 2023 року планується створення паліативно-реабілітаційних центрів з кількістю місць розрахованими відповідно до потреб громади.

«У новостворених центрах можна буде отримати послуги з реабілітації або паліативу. Центр також може надавати послуги з респісу — тимчасового перепочинку батьків дитини з інвалідністю», — зазначила Супрун.

Нагадаємо, в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що не подаватиме у відставку з посади очільниці МОЗ, а реформування медичної галузі триватиме.

54 КОМЕНТАРІ

  1. Дети рождаются от большой любви,бросать детей-грех!потому,кто их родил,пусть несет свой крест до полного совершеннолетия и никаких детских домов не должно быть вообще

  2. Ну правильно, она их всех заберёт к себе и будет заниматься ими, и будет у неё большой дом семейного типа. Вот тогда посмотрим чем она их будет кормить и одевать.

  3. З рідними батьками, які можуть знущаться або ще хуже позбавити життя.
    Які вона хоче створити умови не адекватним рідним батькам.
    Якщо у них раз забрали то туди дітей не можна повертати, а ще й умови створювати.
    Бувають випадки коли родини потрапляють в важкі сімейні обстави (хворобо одного з членів сім’ї або тимчасова втрата роботи), то таким родинам поміч необхідна. А коли “батьки” на папері, то дітям краще бути там де проних турбуються, і дитячі будинки не можна закривати.

  4. Когда же эта ПАДАЛЬ уймется, эта мразь несёт только роздражение Украине и глядя на эту рожу даже сочувствия не вызывает?!

  5. Детдомомы,детей не приймут,а приймут черные хирурги,они как воронье уже слетелось,органы многим надо,только не украинцам,а эта ведьма и поставлена сюда америкосами для этого,куда у нас сколько людей проподает?

  6. Забере іх до себе додому точно діточкам треба бути коло батьків но буває на жаль що від батьків треба частеше рятувати своіх тетей і викидають і лишають в ліккарнях що будуть продавати на органи сама лікарня!!??добре що є притулки а ти Супрун сама іди вже геть сядь на мітлу та лети подальше від Украіни!!!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>