14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

З 1 квітня роботодавців зобов’яжуть облаштовувати робочі місця для людей з інвалідністю

1 квітня набувають чинності нові державні будівельні норми щодо інклюзивності, якими, зокрема, передбачено обов’язок роботодавців облаштовувати інклюзивні робочі місця для людей з інвалідністю.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

За його словами, наразі в Україні близько 3 людей з інвалідністю, 80% з них — працездатні люди, які через недоступність громадського простору не можуть використати своє право на працю.

«У новому ДБН щодо інклюзивності міститься близько 100 якісних змін для обов’язкового створення доступного простору для всіх маломобільних груп. У тому числі, прописано обов’язкове влаштування частини робочих місць при проектуванні підприємств, установ і організацій доступними для людей з інвалідністю. Звичайно, що і будівлі цих закладів повинні також мати реальний безбар’єрний простір ззовні та всередині», — повідомив Парцхаладзе.

За його словами, нові будівельні норми передбачають, що робочі місця для людей з інвалідністю мають розташовуватись не більш ніж за 50 метрів від туалетів, пристроїв питної води та розігрівання їжі.

«Якщо проектується спеціалізоване робоче місце для конкретної людини з інвалідністю, то воно повинно включати комплект меблів, обладнання та допоміжні пристрої, пристосовані для конкретного виду інвалідності. Площа 1 робочого місця в офісних та адміністративних приміщеннях для особи з інвалідністю, яка пересувається на візку — не менше 5,65 кв. м.», — додав Парцхаладзе.

В уряді сподіваються, що застосування нових норм щодо інклюзивності сприятиме працевлаштуванню людей з інвалідністю та забезпечить їх право на працю.

Раніше ми писали, що у Львові починають кампанію проти поліетилену.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>