12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як Рада приймала законопроект про реєстр педофілів

Сьогодні, 11 липня, Верховна Рада розглянула законопроект № 6607 від 21.06.2017 щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього.

Проект закону, який комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 3 липня рекомендував парламенту ухвалити, було прийнято у першому читанні за основу, не зважаючи на деякі спірні питання.

Один з ініціаторів прийняття іншого законопроекту – 6449 від 16.05.2017 щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості, лідер Радикальної партії Олег Ляшко виступив з трибуни парламенту, закликавши нардепів проголосувати за прийняття закону. Ляшко запропонував назвати цей закон на честь Дар’ї Лук’яненко, дівчинки з Одещини, яку зґвалтував і вбив сусід.

Законопроект 6607 було прийнято у першому читанні. Радикальна партія відмовилася голосувати, адже згідно цього законопроекту, списки педофілів будуть відкриті лише частково, лише для окремих держорганів і не будуть публічними, на чому наполягали нардепи від РПЛ.

Ляшко вимагав прийняти законопроект за основу, без обмежень доступу до списку педофілів. Нардеп Мустафа Найєм наполягав на обмеженні доступу до списків.

У результаті парламент 228-ма голосами нардепів проголосував за законопроект за основу, це означає, що тепер він повинен пройти вже розгляд ВР нового скликання, – передає кореспондент ІНФОРМАТОРа з місця подій.

Трохи раніше, Рада проголосувала за проект Закону, ініціатором якого став Олег Ляшко, про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості (№6449) – за основу та в цілому. За проголосували 247 народних обранців. Цей закон предбачає примусову хімічну кастрацію для педофілів.

Нагадаємо, саме за наполяганням команди лідера радикальної партії Олега Ляшка сьогодні у Раді розглянули законопроект про хімічну кастрацію педофілів.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>