8.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Я зміню програми співпраці з МВФ, – Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що змінить програми співпраці з МВФ, коли стане президентом України.

Про це кандидат у президенти розповів в інтерв’ю виданню AgroPolit.

«Я зміню програми співпраці з МВФ. В мене немає одночасно можливості, коли я повинен дати людям зарплати і пенсії, щоб вони не померли, а з іншого боку я повинен віддавати кредити. Ми їх не брали, ці кредити, ще треба розібратися, куди їх поділи. І міжнародна спільнота мала б у цьому допомогти. От кошти Лазаренка, чого вони нам не повертають? Лежать десятки років в американських банках, в інших банках. Верніть в Україну крадені кошти!», – заявив Ляшко.

Аби не залежати від іноземних кредитів, за словами лідера РПЛ, потрібно навести лад на митниці та відновити українську економіку.

«Друге – перекриття дірок і лазівок у контрабанді й податковій системі. Там величезні резерви. Третє – це відновлення економіки, щоб повертати кредити, треба заробляти, а що робить влада? Набирає нові кредити, щоб вернути старі. Це дорога до дефолту, єдина можливість зупинити кредитне рабство – злізти з цієї голки. Сьогодні МВФ не дає знизити ставку, щоб бізнес отримував дешеві кредити. Я зроблю все, щоб бізнес отримував дешеві кредити, були обігові кошти, виготовляли продукцію, підніму зарплату, щоб ходили в магазин, купували товари, наповнювали економіку. А нам сьогодні кажуть: ви не маєте права розвивати економіку, нічим торгувати, а водночас, віддавайте нам кредити, набирайте нові кредити», – обурився політик.

«Це політика, яка ніколи не дасть Україні стати на ноги. На відміну від Порошенка, я не буду принижуватися й гарантую кожному нашому кредитору – буду дуже незручним переговірником. Я не дам сісти на голову і «доїти» Україну», – наголосив кандидат у президенти.

Нагадаємо, кандидат у президенти Олег Ляшко переконаний, що відновити мир на Донбасі вдасться тільки тоді, коли Україна буде сильною.

5 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>