8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Вибіркове правосуддя головного “інтелектуала” ДФС України Гащицького

Головний фахівець з прав інтелектуальної власності ДФС Олексій Гащицький вибірково вносить експортерів у список порушників прав інтелектуальної власності.

У розмові з представником компанії, яка експортує волоський горіх і чиї вантажі Одеська митниця вже місяць затримує за нібито порушення інтелектуальної власності на пакування, він не зміг пояснити, на яких підставах одні компанії потрапляють у список порушників, а інші – ні. При тому, що права на патент з відповідною корисною моделлю внесені у список ДФС, – пише ASPI.

Підприємці поскаржились чиновнику, що експортерів вносять у список порушників вибірково – лише за заявами патентовласників Грицая та Чорнея, за якими закріпилася слава контрабандистів. Однак на заяву патентовласника Анатолія Вернигори фірми ПП “Мервінс”, “Нат-Експорт” та інші у список порушників внесені не були.

Водночас на заяви інших патентовласників ДФС не реагує належним чином – порушників не вносять у список, а на офіційні скарги відповідають відмовами, які не вмотивовані за законом.

Нагадаємо, суд поновив Насірова на посаді голови ДФС.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>