6 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

Вступна кампанія у виші почнеться з першого липня

Вступна кампанія на бакалаврат у заклади вищої освіти розпочнеться з 1 липня.

Про терміни вступної кампанії розповіла на засіданні Кабміну міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Активна фаза вступної кампанії триватиме весь липень. 1 липня – старт реєстрації електронних кабінетів, 10 липня — старт прийому заяв та документів. З 1 по 10 липня — проведення творчих конкурсів. 16 липня о 18 годині закінчиться офіційно подання заяв для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів чи творчих конкурсів. 22 липня о 18 годині — закінчується прийом заяв тих, хто вступає лише на основі сертифікатів ЗНО”, – сказала Гриневич, наголосивши, що у вступників буде достатньо часу для подачі документів.

26 липня — оприлюднення рейтингового списку вступників, до 31 липня абітурієнти мають принести оригінали документів в обрані виші.

Цього року для вступ у виші приймаються також сертифікати ЗНО 2017, 2018 років, окрім сертифікату ЗНО з іноземної мови за 2017 рік. Кількість заяв, які можуть подати абітурієнти, не змінилася — 7 заяв на максимум 4 спеціальності. Творчі конкурси цього року розведені в часі, і абітурієнти зможуть спробувати свої сили при вступі у кілька навчальних закладів.

Терміни вступу на магістратуру, на спеціальності, де немає ЗНО, залежить від умов, які встановлюють університети. МОН, за словами Гриневич, лише визначає старт прийому документів не пізніше 10 липня, вступ до магістратури має завершитися не раніше 23 липня.

Міністр нагадала, що розширено вступ до магістратури за єдиним вступним іспитом з іноземної мови і єдиним фаховим вступним випробуванням з права та загальних правничих компетентностей.

Нагадаємо, у Києві почали вимикати гарячу воду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>