15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Всі розповіді про розвиток села після відкриття ринку землі – лабуда, – Ляшко

Ринок землі – одне з ключових питань, яке піднімав Володимир Зеленський на саміті Україна-ЄС.

Про це заявив Олег Ляшко з трибуни парламенту. Політик розповів, чому президент приховує результати цих переговорів від українців, – інформує прес-служба РПЛ. 

«Під відкриття ринку землі для іноземців Євросоюз пропонує півмільярда євро чергової, як вони кажуть, «допомоги», а насправді – кредиту під відсотки, який треба буде повертати. Про продаж землі вчора на одному з телеканалів говорив і представник «Слуги народу». Тому в новому парламенті перше, що вони приймуть – закон про ринок землі. За це, окрім Зеленського, виступає і Порошенко, і Вакарчук. Насправді, продаж землі – це грабунок і вбивство села. Вони розповідають, що ринок землі приведе інвестиції в Україні. Але хто купить ту землю? Іноземці беруть кредити під пів-відсотка річних, а українські фермери під 25% не можуть взяти, бо немає коштів віддавати. Тому ця вся лабуда про продаж землі переслідує одну мету: забрати у українців останнє багатство – землю і залишити селян батраками», – наголосив Ляшко.

Замість продажу землі іноземцям – всебічна підтримка фермерам і відновлення тваринництва на селі: таку альтернативу пропонує лідер РПЛ.

«Україна за останні 7 років втричі наростила експорт зернових. Селяни стали багатші? Ні, тому що треба не зерно вивозити, а відновлювати робочі місця і агропереробку в селі, щоб заробляли селяни, а не трейдери, латифундисти і транснаціональні корпорації. А ті люди, які хочуть продати свої паї – нехай продають до Державного земельного банку, який ми пропонуємо створити. У селян викуповуватимуть паї за ринковою ціною, земля буде залишатися в державній власності і надаватися в оренду. Це і буде ресурсом для наших фермерів, щоб вони розвивалися, платили податки до місцевих громад і годували свої сім’ї. Це мій план відновлення села», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, раніше Олег Ляшко на Івано-Франківщині пообіцяв збільшити зарплати і повернути повагу до людей праці.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>