8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

“Вона працює”. Картка Тимошенко голосує без неї (ФОТО, ВІДЕО)

Картка голови фракції “Батьківщина” Юлії Тимошенко голосувала у Верховній Раді, хоча сама вона була відсутня під час засідання. 

Однопартійці не бачили Тимошенко в сесійній залі, але запевняють, що “вона десь є”, – повідомляє сайт організації Чесно.

Юлія Тимошенко начебто зареєструвалася на ранковому пленарному засіданні в четвер, 17 січня.

На фото видно, що на робочому місці Юлії Тимошенко у слоті є картка для голосування.

Однак протягом пленарного дня картка лідерки “Батьківщини” або не голосувала, або була відсутня. Окрім одного випадку.

Під час голосування Верховної Ради за законопроект про перехід релігійних громад (“Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)” за №4128-д) картка Юлії Тимошенко чотири рази проголосувала “за”.

Зазначимо, що народний депутат може голосувати своєю карткою з будь-якого місця в залі, проте під час цього голосування на табло системи “Рада” чітко видно, що “за” голосувало саме місце Юлії Тимошенко.

Як свідчить відео, на місці Юлії Тимошенко в цей час голосувала її колега за фракцією Олександра Кужель.

Але, за даними сайту ВРУ, картка самої Кужель була відсутня протягом цих чотирьох голосувань.

Однопартійці Тимошенко в коментарі Руху Чесно не змогли пояснити, як так сталося, що картка лідерки фракції голосувала “за”, але сама вона була відсутня.

Активісти неодноразово фіксували, як перед початком пленарного засідання один із членів фракції розставляв у слоти картки. У фракції “Батьківщина” таку роль виконують Вадим Івченко, Сергій Євтушокта Іван Крулько.

Зауважимо, що у статті 26 Регламенту ВРУ зазначено: “Перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі пред’явлення посвідчення народного депутата та підтвердження своєї присутності власноручним підписом. У залі засідань Верховної Ради народний депутат реєструється за допомогою електронної системи в такий спосіб, що унеможливлює здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою”.

Раніше ми писали про те, як голова партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко прийшла на Різдвяну літургію у Софіївський собор з охороною.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>