14.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

«Воля народу» і «Відродження»: які зміни до закону про вибори вони пропонують

Дві депутатські групи «Воля народу» і «Відродження», які складаються з «мажоритарників», пропонують внести до виборчого законодавства доволі різні зміни.

Про це стало відомо за підсумками зустрічі керівників парламентських фракцій з Володимиром Зеленським.

Так, під час зустрічі на Банковій представник «Волі народу» Ярослав Москаленко заявив, що його депутатська група вважає абсолютно законним розпуск парламенту. При цьому, за інформацією джерел ІНФОРМАТОРа, він наполягав, щоби позачергові вибори до Верховної Ради проходили за ставим законом про вибори, який передбачає голосування у мажоритарних округах і 5%-й прохідний бар’єр для партій.

Колега Москаленка по парламенту, один з керівників «Відродження» Віталій Хомутиннік на зустрічі з президентом також погодився, що розпуск парламенту відповідає нормам Конституції.

Що стосується змін до закону про вибори, то Хомуттинік пропонував знизити прохідний бар’єр до Ради до 3%. Крім того, він наполягав, що перед розпуском ВРУ має прийняти закон про вибори з відкритими списками.

Нагадаємо, Володимир Зеленський видав указ про розпуск ВРУ та призначив позачергові вибори на 21 липня. Крім цього, президент закликав Андрія Парубія скликати засідання ВРУ, щоби змінити виборче законодавство.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>