12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Влада Кривого Рогу витратить 11,5 мільйонів на самопіар. Розслідування

П’єса “Висвітлення нахабства”. Дія проходить у місті Кривий Ріг. Дійові особи: Юрій Вілкул — мер міста, “регіонал”. Олександр Вілкул — його син, депутат, кандидат у президенти, “регіонал”. Віталій Єнін — засновник компанії, “регіонал”, Володимир Заклецький — керівник партії, теж “регіонал”. 

ІНФОРМАТОР провів власне розслідування, щоб показати вам, як витрачаються значні бюджетні кошти міста Кривий Ріг та як пов’язані переможці тендера з місцевою владою.

Партійний бізнес через Prozorro 

КП “Інститут розвитку міста Кривого Рогу” Криворізької міської ради витратить рекордні 11,5 мільйонів гривень на послуги з організації та супроводу висвітлення питань з соціально-економічного розвитку міста Кривого Рогу через засоби масової інформації, в мережі інтернет та друкованих періодичних виданнях.

Предмет закупівлі: Лот № 1 – на радіо та регіональному телеканалі. Це висвітлення 1560 хвилин інформаційних повідомлень на дев’яти радіостанціях та 4680 хвилин інформаційних повідомлень на регіональному телеканалі.

Міське комунальне підприємство витратить на саморекламу 11,5 мільйонів гривень, 6,9 мільйонів гривень отримає товариство з обмеженою відповідальністю “Веста Медіа Корпорейшн”, керівником якої є Віталій Анатолійович Єнін.

Політичні зв’язки Єніна та Вілкулів

Віталій Єнін — засновник миколаївської обласної політичної партії “Українська Перспектива”. Партія “Українська Перспектива” зареєстрована на малій батьківщині Олександра Вілкула, у Дніпропетровській області. До речі, Олександр Вілкул є засновником благодійного фонду з аналогічною назвою – “Українська Перспектива”. Але зв’язок між “Українською перспективою” та Олександром Вілкулом полягає не в схожій назві.


Єнін – засновник партії “Українська Перспектива”, головою цієї партії є Заклецький Володимир Віталійович. 


З 1 січня 2019 року партія “Українська Перспектива” змінила назву на “Всеукраїнський опозиційний блок”. “Всеукраїнський опозиційний блок” був зареєстрований Мін’юстом 28 грудня 2018 року. Її головою був і залишається Володимир Заклецький – адвокат з Кривого Рогу, близький до мера міста Юрія Вілкула (батько народного депутата Олександра Вілкула).

Згідно переліку кодів політичних партій, раніше Володимир Заклецький висувався від партії “Опозиційний блок”. Варто зазначити, що у міській раді Кривого Рогу начальником управління з питань реєстрації працює жінка Володимира Заклецького – Заклецька Тамара Робертівна.

У сухому залишку бюджет міста Кривий Ріг втратить 13 мільйонів гривень, які найближчим часом будуть витрачені на рекламу соціально-економічних досягнень адміністрації Юрія Вілкула. 6,9 мільйона буде освоювати компанія, яка має у керівниках засновника партії “Українська Перспектива”, яка була перейменована у січні цього року в “Всеукраїнський опозиційний блок”.

Фото з обкладинки — Дніпроград

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>