12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Вітчизняні ТЕС мають використовувати виключно українське вугілля, – Ляшко

Для того, щоб мати реальну енергонезалежнітсь, потрібно більше таких електростанцій, як Ладижинська ТЕС.

Про це під час відвідування Ладижинської теплової електростанції на Вінниччині сказав кандидат у Президенти Олег Ляшко.

«Надзвичайно важливо, щоб таких підприємств в Україні було більше. Це і є реальна енергонезалежність. Тут працює 1200 людей. Для Ладижина – це супер-підприємство. Потрібно, щоб люди отримували більшу зарплату. Чим більша зарплата, тим більше податків буде на розвиток міста. Отже, і дорога буде до Гайсина, Ладижина, щоб по тих колдойобинах люди останні почки не відбивали собі. Щоб відбудовувати дороги, житло, інфраструктуру, треба гроші, міцна економіка. На таких підприємства, як Ладижинська ТЕС, і тримається міцна економіка і реальна енергонезалежність України», – підкреслив народний депутат.

Перевагою підприємства є те, що воно використовує 100% українське вугілля. За таким принципом мають працювати і інші підприємтва, переконаний Олег Ляшко. На його думку, разом зі збільшенням видобутку власного газу, вугілля, нафти, торфу, модернізацією та інвестуванням в дану галузь це дозволить суттєво знизити вартість комунальних тарифів. Політик стверджує, громадяни мають платити за комуналку15-20% свого доходу, – пише прес-служба РПЛ. 

«Тут використовується наше вугілля, павлоградське. Це супер! Це дуже добре, тому що це означає, що наші павлоградські шахатарі мають роботу. А коли Уряд продає 3 станції «Центренерго» для того, щоб купувати імпортне вугілля, то де тоді знайти роботу червоноградським та волинським шахтарям? Якщо вони повторно виставляють «Центренерго» на продаж, там має бути обов’язкова умова: той, хто купує «Центренерго», має купувати українське вугілля марки «Г». Тому що антрациту у нас сьогодні немає. Він на окупованій частині Донбасу. Завозять імпортний антрацит. Нащо нам імпортний антрацит з ЮАР чи з Америки? Нам треба своє вугілля з Павлограду, з Донбасу, Червонограду і з Волині. Тому уряд для того, щоб дати роботу шахтарям, щоб знизити тарифи, повинен зобов’язати наші станції купували тільки українське вугілля. Це дасть додатково 3 мільярди доларів щороку заробітку українським шахтарям. І не треба буде дотацій з бюджету давати і шахтарі не голодуватимуть», – наголосив Олег Ляшко.

Наостанок лідер РПЛ пообідав разом з працівниками у їдальні ТЕС.

Нагадаємо, Ляшко підписав меморандум про недопущення фальсифікацій на виборах президента.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>