10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ветерани АТО розпочали безстрокову акцію під Кабміном

Ветерани антитерористичної операції з окупованих та анексованих територій розпочали безстрокову акцію протесту під Кабінетом міністрів. Бійці вимагають від Кабміну забезпечити житлом переселенців, які брали участь в АТО.

На жаль, багато українців, які були вимушені залишити окуповані території внаслідок російської агресії та взяли до рук зброю, досі залишаються без житла. Для забезпечення ветеранів житлом, Кабінет міністрів видав постанову №280, яка передбачає грошову компенсацію для ветеранів-переселенців.

Проте на придбання житла передбачено мізерне фінансування. Для того, щоб дочекатися, коли держава подбає про своїх громадян, деяким ветеранам потрібно буде прожити 150 років — пояснює організатор акції Микола Греков.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/362390827800907/

 

Головні вимоги ветеранів — зустріч з прем’єр-міністром Гройсманом та перегляд бюджету щодо фінансування житла для ветеранів-переселенців.

До протестувальників вийшов перший заступник міністра по справах ветеранів Григорій Галаган, щоб пояснити позицію профільного міністерства з цього питання.

“Міністерство по справах ветеранів активно працює у питанні забезпечення внутрішньо перемішених осіб з числа учасників бойових дій. Ми цю тему тримаємо на контролі, але ми тільки два місяці працюємо по цій програмі. Ми разом з комітетом Верховної Ради Третьякова в тому місяці перенаправили додатково 39 мільйонів на забезпечення житлом переселенців з ветеранів АТО. Це вистачить на 40-60 квартир”, – повідомив держслужбовець.

Також Григорій Галаган розповів, що міністерством додатково розробляються програми для позики та кредитування будівництва.

“Ведуться переговори з західними партнерами, щоб якось інвестувати в будівництво житла. Зараз ми розробляємо програму позики і кредитування будівництва, для того, щоб ветеран міг отримати житло у інший спосіб, бо ми розуміємо, що бюджетних програм недостатньо”, – заявив Галаган.

Це вже не перша подібна акція. Ветерани неодноразово звертали увагу Кабміну на необхідність забезпечення переселенців-атошників житлом. Сьогодні шість протестувальників вирішили оголосити голодування.

Фото та відео – Роман Пєтушков

Текст – Дмитро Олійник

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>